Minister: Geen extra inspecteurs koeienfraude

Minister Carola Schouten van Landbouw ziet in de grootschalige fraude met kalveren geen reden extra inspecteurs in te zetten. Toezichthouder NVWA moet het voorlopig doen met de huidige inspecteurs.

De NVWA heeft te weinig mankracht om elk verdacht melkveebedrijf te inspecteren. Boeren die aan inspectie ontkomen, kunnen niet worden beboet. Schouten wijst erop dat ze wel een naheffing kan opleggen, zodat overtreders in ieder geval met terugwerkende kracht afdragen waartoe ze verplicht waren. Bovendien kan de inkomenssubsidie die boeren krijgen bij fraude misschien worden gekort.

Schouten wijst erop dat met de huidige mankracht „we op relatief korte termijn een behoorlijke fraude in het oog hebben gekregen”. Het is volgens haar onhaalbaar om zoveel inspecteurs aan te trekken dat alle fraude kan worden opgespoord.

De NVWA zal proberen boeren tegen wie de grootste verdenkingen bestaan zeker te bezoeken, aldus het ministerie.

Deel dit topic

Reacties

+5
weurding
Geen wonder. Ze komen er langzaam achter dat het zwaar overtrokken is en als ze al extra manschappen nodig zijn is het om rectificaties te plaatsen voor het naar buiten brengen van zoveel onzin
+2
demelkboer
Operatie nachtkaars is officieel ingezet......
paulus2
Ze is zich al goed in aan t dekken inclusief, bijbehorende borst klopperij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , kalveren , fraude , nvwa en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0