Illustratie van: Jan Rispens
2

Wat gebeurt er met frauderende wetenschappers ?



Originele beschrijving

De man, die geschorst is door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier na het melden van een misstand, blijkt een fout te hebben ontdekt in de gegevens over bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater die in Nederland wordt gebruikt. Deze informatie komt naar voren uit onderzoek van NH Nieuws. Zijn raadsman reageert voor het eerst.

Deel dit topic

Reacties

Die worden tijdelijk op een zijspoor gezet en mogen voor een paar maanden hun werk niet meer doen . Dan komt de opdracht gever en of zijn baas met de mededeling dat het allemaal niet zo bedoeld was en dat deze onderzoeker zo graag zijn gelijk wilde halen en dat hij dat met onderzoek niet voor elkaar kreeg dat daarom gegevens zijn aangepast , dit is niet zozeer een probleem want zo zit wetenschap nu eenmaal in elkaar en het is ook niet strafbaar alleen verwerpelijk !!.
Dan als de aandacht weer is verdwenen meent de wetenschapper dat hij genoeg is bekritiseerd en daarom weer volledig terug kan keren bij het destijds afgebroken onderzoek want hij had natuurlijk het grootste gelijk ???. Vervolgens blijkt dat hij niet de enige is die de zaak geflest heeft en duikt er plotseling weer een boel data op die nog in zijn computer aanwezig was en het wereldje draait weer gewoon door !!. De wetenschapper mag zijn verhaal doen in enkele late programma's als Jinek of bij Humberto en daar krijgt iedereen zo veel medelijden met hem dat hij wordt voorgedragen voor een of andere prestigieuze prijs met daaraan gekoppeld een enorm geldbedrag en de persoon kan weer gewoon zijn gang gaan !.

En dan komt het moment ,kom we geven de boeren de schuld!.
"De man ontwikkelde daarom zo'n anderhalf jaar geleden privé een openbare site, waarop landelijk de stand van zaken rondom de bestrijdingsmiddelen eenvoudig inzichtelijk werd gemaakt. Dat leverde hem lof en zelfs een prijs op, maar die waardering sloeg eind 2016 plots om. Zijn eigen site moest offline, maar dat weigert hij."

Kom met google niet naar deze site. Zoek ik niet goed of zou deze nu toch echt offline zijn?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nh geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN