Vergoeding melkreductie wordt vrijgesteld van belasting

Om in 2016 de crisis in de melkveehouderij te bedwingen, bood Europa landbouwers aan minder te melken in ruil voor een compensatie van 14 cent per liter. De Waalse overheid verhoogde dit bedrag met 10 cent extra. In totaal werd van oktober 2016 tot januari 2017 ongeveer 34 miljoen liter melk minder geleverd. Op de vergoeding die melkveehouders hiervoor ontvingen, zou normaal een belastingtarief van 16, 5 procent van toepassing zijn geweest, of meer wanneer het in de vennootschapsbelasting als gewone winst wordt belast. Het Algemeen Boerensyndicaat bepleitte een belastingvrijstelling en meldt in zijn ledenblad dat dit een feit is.
 Vergoeding melkreductie wordt vrijgesteld van belasting (vilt.be)

Om in 2016 de crisis in de melkveehouderij te bedwingen, bood Europa landbouwers aan minder te melken in ruil voor een compensatie van 14 cent per liter.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , melk , melken , belasting , europa , overheid en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!