Essent ook van Hertzenberg?



Originele beschrijving

Verklein je ecologische footprint! Als je twee kilo rundvlees laat staan, hoeveel CO2-uitstoot bespaar je dan?

Bron

Thuisregel #9
essent.nl

Deel dit topic

Reacties

+4
vedder
Ik zal eens kijken hoe snel ik van Essent af kan komen.
PIONIER
@vedder privé vandaag net de stroom over laten zetten naar engie.
vedder
@PIONIER ik ben op de markt al eens aangeklampt door een verkoper van qurrent, die hield een verhaal over echte groene stroom van qurrent, terwijl Essent alleen grijze stroom heeft. ik vond het toen een leuk verhaal en ga er nu maar eens werk van maken. Duurzaamheid vinden wij belangrijk in de veehouderij
ted9
Morgen maar eens ff met ze bellen
+1
Pluto
Dat vreet de hond al op !!.
Laat het vliegtuig aan de grond of ga niet op vakantie ??? hoef je het ook niet te compenseren !!.
+2
dewittemotor
Dat is toch werkelijke complete onzin wat ze daar neer schrijven. Dit is nog veel erger dan overdrijven.
15000 liter water voor 1 kg rundvlees ???

224 km met de auto rijden is gelijk aan 1 kg rundvlees ??? wat een malloten
+6
Wilbert
@dewittemotor ze tellen al het regenwater voor de gewassen er ook bij... Iedereen snapt dit, behalve een sufferd bij Essent.
Onlangs een soortgelijk verhaal aangehoord op een seminar. Heb de spreker toch maar de wind van voren gegeven. Gaf hij toe dat hij de cijfers van verschillende websites had geplukt en er zelf niet zoveel van snapte. De Flapdrol.
+2
KOC1981
@dewittemotor inderdaad pas nog op NOS.nl heel jaar enkel plantaardig eten = 850kg CO2 bespaard. 1 x vliegvakantie niet doen = 2700 kg CO2 bespaard.

Dit moeten wij met z'n alle tot in den treure herhalen, want is een boodschap die de brave burger eigenlijk liever niet wil horen. veel leuker de schuld afschuiven op de veehouderij.
Julius
@KOC1981 Voor 2700 kg CO2 maak je wel een verre vliegvakantie. Griekenland of Zuid-Spanje kan voor 800kg CO2. Niet dat ik voorstander van vliegen ben (ik vlieg zelf niet), maar ik ben wel voorstander van eerlijke cijfers.
pieta
@Julius Alosf die 800 kg ook niet gruwelijk veel is tov heel jaar vegetarisch.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @KOC1981:
heel jaar enkel plantaardig eten = 850kg CO2 bespaard

Das wel mooi verhaal he, iets te mooi, want dat plantaardige komt helemaal vanzelf opeens bij iemand op het bord?
Zal wel weer dezelfde soort berekening zijn als van de elektrische auto, de ontwikkeling en afbraak van de accu's zijn ze even vergeten.. Was laatst eens op tv, of dat dan weer waar is kan je ook over discussieren, maar een of andere goochem had berekend dan je op lange termijn met een Chevy v8 milieuvriendelijker was dan een elektrische auto.
Wilbert
@cs-agrar de berekening wordt nu gemaakt door aan te nemen dat met geen vlees meer eet, maar dat er dan niets voor in plaats komt.
Als je de extra uitstoot van bijv noten en peulvruchten meeneemt, blijft grofweg nog maar de helft van de besparing overeind. Grootste oorzaak is kunstmest gebruik (er is geen dierlijke mest als iedereen veganist is).
Komt dan netto overeen met een retourtje Barcelona. Weekendtripje die vele Nederlanders meerdere keren per jaar maken.
+4
oldhuus
Bij Essent denk ik altijd aan bodemvervuiling op ons land en die grote vuilverbrander hier 20km verderop. Niet aan een adviesbureau voor huis tuin en keukentips om uw persoonlijk co2-footprint te verlagen.
+1
DJ-D
Als je al het plantaardige spul wat dmv co2 gegroeid is,niet laat opeten door een koe, dan wordt het uiteindelijk ook methaangas. Gewoon kringloop dus. Als ze echt methaanfabrieken waren kun je slochteren wel sluiten.
dwers
@DJ-D ja zo dacht ik er laatst ook over was op tv een onderzoeker over de nuttige werking van de worm.
Maar hij was ook tot ontdekking gekomen dat de worm ook co2 produceert.
Toen dacht ik dus ook al als stro/gewas resten was blijven liggen had het door de rotting ook co2 uitgestoten.
+5
robotmelker
Essent is was net bezig met een contract voor 3 jaar. Dat heeft die zich snel door de neus geboord
+1
dewittemotor
Ik hoop dat jij hem eens goed voorlichting hebt gegeven
+2
ted9
Zojuist contact opgenomen met Essent en aangegeven dat dit PvdD verhaal kant nog wal raakt en dat op er menig agrarisch forum over gepraat wordt.
+1
DJ-D
@ted9 het heeft al geholpen.

nu.nl/economie/5056694/…
+1
robotmelker
Meneer van de Essent moest nog binnenkomen met zijn offerte voor 2018.
Dat kwam toch zeer ongemakkelijk uit voor dit heerschap.

Hij kon maar moeilijk begrip opbrengen voor mijn standpunt .
Op de vraag hoe hij de '' de groene stroom'' had geregeld met zijn groencertificaten werd het gesprek akelig onaangenaam, en wou hij hier ook geen uitspraken over doen.
Hij is dus ook bijna met een trap onder zijn gat het huis uitgevlogen.

Natuurlijk weet ik wel beter dat dat hele groene stroom ook maar een wasse neus is maar toch. De consument moet goed voorgelicht worden. Dit zou toch naar mijn mening een uitgelezen kans zijn om een boekje open te doen over die stroomverkopers en hun aanbiedingen door onze standsorganisatie's......... maarja die liggen natuurlijk de kerstpakket en de steekpenningen alweer te verdelen onder de kerstboom.

jammer.
Jan S
😀
+1
oldhuus
@Jan S
Ga zelf maar eens op een klein probleem focussen de hele dag, dan is in jouw beleving de volgende dag 3x zo groot, en zo gaat het ook met de media enz. Wie herinnert zich nog de Mexicaanse griep H1N1 in 2009, wat een heisa, elke dag op het nieuws, massale inentingscampagne miljarden aan voorraden alleen al, 54 doden in NL, (gewone griep 250-2000) op een gegeven draaide de hele politiek en media alleen nog om die griep, en ondertussen de uitbraak van de Q Koorts (74 doden) werd volledig genegeerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rundvlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN