11

Heeft iemand ervaring met het samenwerken met een opfokbedrijf in Belgie?

We zitten met ons bedrijf vlak tegen de Belgische grens. Een goede collega wil de jongveeopfok van ons overnemen. Helaas bevind zijn bedrijf zich net over de grens.
Neemt dit veel rompslomp met zich mee of is er in de praktijk niet veel aan de hand?

Deel dit topic

Reacties

Ik weet het niet precies maar volgens mij moeten de beesten die je naar hem wil brengen een maand in quarantaine voor ze Belgie in mogen. In die tijd moet je bloed onderzoek doen of ze vrij zijn van IBR en BVD, ook al ben je in Nederland officieel vrij. Terug naar Nederland gaat volgens mij veel makkelijker.
@wotan2 Ik ent tegen IBR en BVD. Zou dat niet voldoende zijn?
@arian-van-meer Wat velen niet weten of graag vergeten is dat die belgen ons op dierziekte gebied momenteel meerdere slagen voor zijn, en willen blijven. Dus de "viezeriken" uit nederland staan ze bepaald niet op te wachten, daardoor deze regelgeving, dat jij ent werkt dan misschien zelfs nog tegen je.
Ja, is een rompslomp. Je bent over geleverd aan nvwa met de daarbij horende tarieven daar moet je tegen kunnen en met grote groepen werken om kosten te besparen. Het is handig dat je veearts hebt die zowel met België als Nederland kan werken.
Bij DLV zijn er wat mensen mee bezig geweest. Best kan je daar eens navragen
Bedankt voor de antwoorden. Ik ga ermee aan de slag
@arian-van-meer
Even uitzoeken hoe dat met fosfaat rechten zit, zijn dit jaar een paar mee op de koffie gekomen, pinken in buitenland, na terugkomst toch meegeteld met gve en een boete.
@oldhuus Leg eens uit?
@arian-van-meer Ik heb het uitgezocht in het kader van het fosfaatreductieplan. Het was mij wat te omslachtig. Elke keer als je kalveren wil exporteren moet je de NVWA melden en de kalfjes een maand in quarantaine staan. Ik wil die jongens niet structureel op de stoep hebben.
Komen ze telkens langs dan? Ik dacht dat het een kwestie van paspoorten aanvragen was
@arian-van-meer Nope, fysieke controle hoort erbij. Je mag geen vee exporteren zonder dat de NVWA ze gezien heeft

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0