Herfstgras: beperk of benut het

Er staat nog veel herfstgras in het land. Dit gras is nog wel te benutten door het vee te laten weiden en het gras als vers gras te laten opnemen. Een ander mogelijkheid is om grote hoeveelheden herfstgras te voorkomen door ruim voor half augustus te stoppen met bemesten.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+4
wotan2
Voor half augustus stoppen met bemesten.....
Ik heb door een verkeerde inschatting, mijn mest ruimte grotendeels over de eerste 2 snedes verdeeld. 3 snede is zonder bijbemesting gegroeid, daarna 10 ton RDM voor de 4e snede, dit was begin augustus. De 4e snee 24 september in de baal, waar het gras dat er nu weer staat dan nog van gegroeid moet zijn weet ik niet; Maar het staat er (nog) wel.
huub
@wotan2 mineralisatie, gebeurt iedere nazomer.
pietjepuk
@wotan2 de eerste 3 snede bemest met rdm en kunstmest de vierde een 100 kg kas. de zesde snede is inmiddels weg en de kleur is nog steeds donker groen.
kaas
Ja hiert ook na half juli geen mest meer en kunstmest maar het groeit wel door
Het moet maar
Hier ook na de 3de snee geen mest meer op land gereden vd week nog een hoekje gemaaid balen van gemaakt voor jongvee
+1
casev
Koeien lopen hier nog buiten. Laatste weken wel afwisselend binnen-buiten, wat duidelijk te zien aan de melk. Icm aardappelen op dit moment prachtige gehaltes. Dus hoezo herfstgras beperken???

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bemesten , gras en vee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN