FrieslandCampina gaat zich anders organiseren. Topman Roelof Joosten: „We repareren het dak nu de zon schijnt.”

Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat zich anders organiseren. Topman Roelof Joosten: „We repareren het dak nu de zon schijnt.”

nrc.nl/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

pietjepuk
Een aparte topman voor china. Gaar Joosten nu zijn eigen hagje redden?
dorpsrandhoeve
Dus ze hebben gewacht tot dat het dak een grote puinzooi is en nu hebben ze geluk dat de zon schijnt zodat ze het kunnen repareren op kosten van de leden?
+2
puntertje
4 van de 6 topmensen er binnen een jaar uit knikkeren, en dan stellen dat de zon schijnt, tja...
ek
Is die journalist familie van jou Jack Rijlaarsdam??
robbies
@ek Dat is het vriendinnetje van Henk Bleker. Overigens best een appetijtelijk dingetje. Die Barbara bedoel ik
+8
KOC1981
Kunnen we hier op het prikkebord echt alleen maar afzeiken??? we willen toch allemaal een hogere prestatietoeslag, nu onderneemt de man iets, waarvan ik en jij op dit ogenblik echt de ins en outs niet van weten, maar alleen maar negatief reageren? en 4 van de 6 eruit knikkeren? Tinne Snels heeft enkele maanden geleden zelf gekozen om het bedrijf te verlaten omdat ze ergens anders hoger op kon, nu vertrekken er 2 en wordt er 1 aangenomen ter vervanging van Tinne Snels.
Als je er vragen bij hebt, dat kan ik begrijpen, maar ga dan naar de ledenvergaderingen om ze te stellen. Dat je het niet eens bent met heel het fosfaatdossier en dat je dat RFC/NZO en dus Roelof Joosten aanrekent kan ik ook inkomen. Maar tot nu toe heeft hij in mijn ogen gewoon goed op onze toko gepast.
weurding
Quote Reactie van @KOC1981:
Maar tot nu toe heeft hij in mijn ogen gewoon goed op onze toko gepast.

foei, da's een mal woord, op de toko passen, vraag jack maar eens 😉
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @KOC1981:
Maar tot nu toe heeft hij in mijn ogen gewoon goed op onze toko gepast.

Ben je het gevalletje china vergeten? Wordt maar heel weinig over na buiten gebracht. Dat is voor mij geen goed teken.
Wilbert
@pietjepuk juist een goed teken dat je er weinig over hoort. Betekent dat er rust in de tent is en de zaak redelijk onder controle is.
Vergelijk het maar s met hoe de nvwa onlangs een moeilijke zaak afhandelde 😉
puntertje
@KOC1981 4 van de 6 ja, waarvan volgens mij 2 onder Roelof Joosten zelf recentelijk zijn benoemd.
Wilbert
@puntertje wat vind je van het feit dat Joosten erkent dat RFC een trage organisatie is en beslissingen wat sneller genomen moeten worden? Dan zoek je mogelijk mensen in de board die een ander durven vrij te laten en niet oudgediende die overal hun mening over willen geven (en nog gelijk willen krijgen). Misschien heb ik het mis... Misschien weet jij meer dan ik?
+1
robbies
@Wilbert ligt eraan waar de beslissingen over gaan. Gaat het over de bedrijfsvoering van de onderneming, dan moeten we het vertrouwen hebben in de capaciteiten van Joosten en de mensen die hij om zich heen verzamelt. En inderdaad, soms moet je snel schakelen.

Gaat het over idiote initiatieven als monovergisting, dan kan de besluitvorming mij niet lang genoeg duren.

Kleine kanttekening; ik vind het wel een klein beetje eng dat de beslissingsbevoegdheid van de hele onderneming nu bij 2 mensen ligt, waar Joosten er 1 van is.
diezel
Quote Reactie van @Wilbert:
wat vind je van het feit dat Joosten erkent dat RFC een trage organisatie is en beslissingen wat sneller genomen moeten worden?

Hoorde laatst een verhaal van een Chinees bedrijf ( ook iets met melk of zo...) waar de board bestond uit manlief ( CEO) en vrouwlief ( CFO).
Besluiten waren zo genomen. 😄
+3
weurding
Als het regent zie je beter waar het dak lekt 😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0