Koeien fokken is keuzes maken

Welke koe willen veehouders in 2025 melken? En hoe hou je daar rekening mee bij het kiezen van je fokdoel. Productiviteitsverhoging is niet meer het doel. Gezondheid en efficiëntie zijn belangrijker.

De ideale koe bestaat niet, schrijft vakblad 'De Boerin'. Elke melkveehouder heeft een ander beeld van de ideale koe. En vaak weten melkveehouders het nog niet precies, zoals Alice van Gosliga. Ze wil een no-nonsensekoe: niet te grote koeien met body, met de beste uiers en benen. Maar in het aritkel 'Welke koe wil je melken in 2025?' zegt ze nog niet scherp voor ogen te hebben welke koe dat dan moet zijn in 2025.

Bron

Koeien fokken is keuzes maken
groenkennisnet.nl

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , gezondheid , fokken , veehouders en fokdoel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0