Creatieve GVE-reductie ?

foodlog.nl/artikel/…

CBS denkt dat melkveehouders creatief met aantal koeien omgaan.

Deel dit topic

jg

Reacties

Veenprut
Wat is dit nu weer voor een achterlijke verdachtmaking?
Trouwens ook een belachelijk niks zeggend artikel......kan er geen touw aan vast knopen
Twentsch Land
Er zullen er vast wel in Nederland een enkele van zijn maar om het in/op deze wijze te brengen !!!!!!!!
jan is hobbyboer
Op de een of andere manier verbaasd je dit natuurlijk ook weer nix. 10 tot 14 koeien zijn ongeveer het aantal droge koeien op een bedrijf van rond de 100 koeien.

Maar ja, of het waar is, wie zal het zeggen.
familie pelle
@jan is hobbyboer
Dan moeten ze 4 maand droog staan. Eerder mogen ze niet weerkomen.
de hoef
@familie pelle kun je ze nog 8 maand melken
pieta
@de hoef Maar niet dit jaar. 😁
+2
de hoef
@pieta ga jij is na de zwarte cross jonge
+3
de hoef
@jan is hobbyboer we worden er met al die regels niet dommer op war
+1
Pluto
Accountancy en verschillende adviesbureaus hebben al maanden van allerlei sluiproutes uitgevogeld om de fosfaat reductie ongedaan of hellemaal te omzeilen . Door telkens een nieuwe barrière op te werpen heeft onze staatsecretaris de veehouders op hun wenken bediend dat ze niet moesten treuzelen maar doorpakken, en met succes. CBS geeft al aan dat ze geen flauw benul hebben over de uitleg die hier op prikbord al verschillende malen is gegeven !!.
Door een veehouder die bijvoorbeeld al zijn jongvee over de grens heeft geparkeerd te betitelen als creatief is puur het misleiden van de kamer
brabo
Ik ken er anders wel een paar die hun jongvee net op tijd op papier naar een ander ubn geschoven hebben, en de jongveestal er achteraan hebben verhuurd. De beestjes blijven dus gewoon op het zelfde adres en ze konden nog iets groeien in koeien.
+1
bella
Als je niet een beetje creatief met de regels omgaat blijf je ook geen boer.
PIONIER
Gewoon een koe laten kalven en opgeven dat er een tweeling is geboren en dan de vaars buiten de melkcontrole houden. Blijft mooi op een halve staan. Tis maar net hoever je gaan wil.
+13
matt
@PIONIER kijk hier stond de tweeling tip al,nvwa had eenvoudig een steekproef kunnen doen,en een persbericht naar buiten kunnen doen dat er
Streng werd gecontroleerd op tweelingen,maar deden niks...

Maar nu een half jaar later uitgerekend op de dag dat bekend wordt gemaakt dat nederland,onder het fosfaatplafond is gebleven.
Wordt het heel groot gebracht,denk dat er geen derogatie meer komt,en dat het zo gebracht wordt,dat we daar zelf schuld aan hebben.
robbies
@matt hebben we toch ook?
klompen
@robbies als alles waar is wel .....
sorry
@robbies als je een regel bedenkt moet je m handhaven,frans had in september een schrijven moeten sturen had die haar vandaag mee om de oren kunnen slaan
Noorderling
Quote Reactie van @matt:
Maar nu een half jaar later uitgerekend op de dag dat bekend wordt gemaakt dat nederland,onder het fosfaatplafond is gebleven.Wordt het heel groot gebracht,denk dat er geen derogatie meer komt,en dat het zo gebracht wordt,dat we daar zelf schuld aan hebben.

De NVWA is er vast bij een oormerkcontrole per toeval achter gekomen, dat hebben ze echt niet al sinds april onder een vergrootglas liggen. Even stevig verhoren en de aap kwam uit de mauw, vast een handige voeradviseur of louche handelaar die een beetje probeert te paaien en het cirkeltje is weer rond. Vervolgens % tweelingen uitdraaien uit I&R door een stageloper en je kunt je bezoekjes plannen.
MTSTAMMINGA
@robbies koeienrusthuis.nl/

Hoelang is het geleden dat daar[zwarte] kalveren heen werden gebracht nachts? 😀 😂
matt
@robbies ja zag het wim leest,hier ook mee.
robbies
@matt welke nickname zal hij gebruiken? En zou hij ook actief zijn?
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!