Nukaprijzen pieken relatief hoog in 2017

Op de veemarkt in Leeuwarden blijven de nukaprijzen stijgen. Een zwartbont stierkalf van meer dan 50 kilogram leverde deze week gemiddeld 162,50 euro op. Dat blijkt uit cijfers van veemarkt.nu. Een dergelijk prijsniveau werd in de voorgaande 5 jaar niet bereikt.

Deel dit topic

Reacties

MARTIJN G
Momenteel dik tevreden hopen dat deze prijzen blijven👍 of nog wat stijgen.
+4
Jaap40
@MARTIJN G tevreden? Er valt nog heel wat kalvergeld in te halen. Van een piek kun je dan zeker niet spreken. Om de te lage prijzen te compenseren van afgelopen jaren is een nog veel hoger prijsniveau noodzakelijk.
George
Jullie lopen weer helemaal binnen nu met deze prijzen voor de kalveren. Een stierkalf van 50 kg brengt zelfs weer 365 ouderwetse harde guldens op. 😄

Ik ben blij dat ze er relatief bijgezet hebben.
+1
Jaap40
@George inderdaad, 162,5 euro is voor goed stierkalf relatief laag.
+1
MARTIJN G
@Jaap40 Het is maar net wat jij verstaat onder een goed kalf. HF is niet gefokt om zijn vleesproductie.
+3
jg
@MARTIJN G Waarom koopt van Drie dan de HF-kalveren ?? Alleen om er veel melkpoeder door de drukken ?? Vreemd dat de melkveesector niet in staat is om eigen product op waarde te zetten. Een melkprijs van 36 cent vinden we ook al heel wat .........
weurding
@jg is het ook vergeleken met vorig jaar, het slechtste blijft het langst heugen 😉
+1
MARTIJN G
@jg Je kunt de HF kalveren van tegenwoordig niet meer vergelijken met de MRIJ en FH kalveren van vroeger. Deze kalveren vertegenwoordigen daarom ook een andere waarde. Dat de melkveesector de kalveren niet meer kan verwaarden is natuurlijk triest. Je kunt ook je eigen kalveren afmesten. Of dit rendabel is, is een andere vraag.
+1
Jaap40
@MARTIJN G onzin Martijn g, een goede bb vaars brengt ook iets meer als 200 euro op. Is ook nog steeds een erg matige prijs. Bovendien is het mrij nog steeds ook matig aan de prijs.

Het domste wat je kan doen Martijn g is je eigen 'waar' en public' afkraken.
+1
MARTIJN G
@Jaap40 Als de handelaar niet voldoende betaal moet je snel een andere zoeken. Goede bb vaarskalveren van 60 kg brengen tenminste 250 euro op.
MARTIJN G
Quote Reactie van @Jaap40:
Het domste wat je kan doen Martijn g is je eigen 'waar' en public' afkraken.

Kritisch kijken naar de kalveren die je zelf produceert is blijkbaar te veel gevraagd. HF wordt gewoon gefokt op melk en vlees is geen selectie criteria. Dit is met dubbeldoel- en vleesrassen een geheel ander verhaal.
+2
arie.j
Quote Reactie van @George:
Jullie lopen weer helemaal binnen nu met deze prijzen voor de kalveren. Een stierkalf van 50 kg brengt zelfs weer 365 ouderwetse harde guldens op. Ik ben blij dat ze er relatief bijgezet hebben.

Heel nog niet zo slecht hoor George. Kan natuurlijk altijd beter
BB kruisling vaarskalveren voor 250 euro vind ik zelfs zonder meer goed, al is 60kg natuurlijk wel een flinke gewicht
Maar afgeven op prijzen schijnt jou tweede natuur te zijn geworden
+2
Weidezicht
@arie.j het is toch ook triest. Sommigen jubelen al als paar centen erbij krijgen. Opbrengsten staan toch niet in verhouding tot de kosten en de geleverde inspanning. Goede kalverprijs? Beste melkprijs? Anderen lezen mee en denken zo die boertjes zijn weer mak. De meesten verdienen nog niet genoeg om een kapotte dakgoot te laten repareren. Maar ja kalveren is afval en af gemolken koeien geef je ook zo weg ach die paar honderd euro......
+2
zwier
@Weidezicht Ach wil je nog klagen als een bb stierkalf weer bijna 1000 gulden opbrengt na 14 dgn voeren, ik vind het gewoon een goede prijs. En zoals ik hoor (ik heb ze zelf de laatste tijd niet verkocht) brengen de zb stkalveren al weer ongeveer 450 gulden op.
Weidezicht
@zwier we gaan hier weer over guldens praten. Dan lijkt het meer.?
+1
zwier
@Weidezicht Nee maar ik reageer even op george die vindt dat de kalveren nog steeds weinig opbrengen en die begon over guldens een tig jaar geleden, en ik vindt dat de kalveren op dit moment een goede prijs opbrengen.
+1
DutchDairyFarmer
@zwier als je het zo bekijkt moet je eerst alle inflatie doorbrrekenen over goede kalferprijs van toen en nu in euro's want over de producten is dit wel gebeurt is het dan nog een goede prijs??
arie.j
Quote Reactie van @DutchDairyFarmer:
@zwier als je het zo bekijkt moet je eerst alle inflatie doorbrrekenen over goede kalferprijs van toen en nu in euro's want over de producten is dit wel gebeurt is het dan nog een goede prijs??

Ach klagen is bij sommige ook een soort gewoonte geworden.En als het ergens over niet meer nodig is gaan ze toch nog een tijdje door.
+4
Jaap40
@arie.j Arie, er wordt gewoon te weinig betaald voor goede kalveren. Zet het kalf op betaalde arbeid, voer, rietjes, hokken schoonmaken, risico. Dan is er bij deze prijzen nog weinig over.
George
@Jaap40
Dat mag je hier niet zeggen , het is halleluja en ondertussen kunnen ze de rekeningen amper betalen.
Erco
@George George toch. Jij praat ons straks nog de put in. Spreek je nooit echt boeren en verzin je dat?
George
Quote Reactie van @Erco:
Spreek je nooit echt boeren en verzin je dat?

Helaas jonguh , ik verzin niks. Ik heb genoeg contacten met boeren en ze zijn niet allemaal zo goed als jouw.
pieta
@Jaap40 Het begint er mee dat er te weinig wordt betaald voor vlees. Als de vleeskalveren meer op gaan brengen gaan de kalverprijzen mee omhoog.
Jaap40
@pieta er zijn er die willen wat verdienen, boeren willen facturen betalen...
buorman
@Jaap40
Dan moet je ze duurder verkopen, lukt dat niet zijn ze kennelijk niet meer waard.
Zelf een stalletje zetten?:
DutchDairyFarmer
@arie.j het gaat mij niet of dit hoof of slecht is maar wel om het feit dat inflatie bla bla overal op wordt doorberekend en overal tegen groeiende bedrijven aan wordt getrapt terwijl het logisch is dat ze groeien om alles te kunnen betalen
Jaap40
@DutchDairyFarmer daarom moeten ook kalveren een voor kosten, inflatie etc gecorrigeerde prijs op gaan brengen. En dat is bij lange na geen 162,50 EUR voor zw stier
Erco
@arie.j voor bb is 60 kilo maar matig hoor
+3
tok achterhoek
Heel nog niet zo slecht hoor George. Kan natuurlijk altijd beter
BB kruisling vaarskalveren voor 250 euro vind ik zelfs zonder meer goed, al is 60kg natuurlijk wel een flinke gewicht
Maar afgeven op prijzen schijnt jou tweede natuur te zijn geworden
Reageer @arie.j
Maar heeft vaak wel gelijk
+4
weurding
Quote Reactie van @tok achterhoek:
Maar heeft vaak wel gelijk

is ook zo, blijkbaar zijn we snel tevreden, in 1982 koste een stal ong 3300 gulden, zeg maar 1500 euro per box, nu over de 5000,een middenklasse auto 25000 gulden (11000 euro ) nu 25000 euro minimaal ,denk als de prijzen in de landbouw dezelfde sprongen hadden gemaakt zelfs george geen op of aanmerkingen meer had 😉
m uut m
@weurding
Toen kon je de middenklasse auto betalen uit eigen middelen en nu ook . 😉
+1
weurding
@m uut m wil je ze de kost geven die dat niet kunnen? kun je die auto rustig bij de dealer laten staan, want dan mag je een restaurant beginnen 😉
wotan2
@m uut m hier een jongen uit het dorp ging stage lopen in de Autohandel; was totaal verbaast, klanten vroegen alleen wat een auto per maand koste, niet wat de verkoopprijs was.
arie.j
Quote Reactie van @wotan2:
@m uut m hier een jongen uit het dorp ging stage lopen in de Autohandel; was totaal verbaast, klanten vroegen alleen wat een auto per maand koste, niet wat de verkoopprijs was

Neem aan dat ze wilde leasen?
Overigens is ook in andere gevallen vragen naar jaar of maandkosten bij een bepaald aantal km nog niet zo gek als het jou lijkt.
wotan2
@arie.j nope, Koop op afbetaling, en dan werd er puur geinformeerd naar het bedrag rente + aflossing per maand. De rest (belasting, onderhoud, verzekering) wist men al of wilde men niet weten.
verwijderd
+1
Jaap40
@Rondhus elektronische apparaten hebben zeer snelle cyclus. Wat vandaag hot is kan morgen al weer uit zijn. Geen vergelijk dus met kalveren of melk of ... rondhus.
Goedkope Vliegreizen zijn altijd naar landen waar niet iedereen heen wil. Maar wat is goedkoop, de kerosine industrie wil hoe dan ook zoveel mogelijk vliegen.

Landbouw producten zijn gewoon decennia lang aan de zelfde lage prijzen geweest. Zelfs de kalveren.
pieta
Quote Reactie van @Jaap40:
Goedkope Vliegreizen zijn altijd naar landen waar niet iedereen heen wil

Klinkklare onzin. Je kunt goedkoper met het vliegtuig naar plaatsen waar zat mensen heen willen dan hier met taxi/openbaar vervoer een 100 km reis betalen.
Jaap40
@pieta omdat er veel meer mensen in zo'n vliegtuig gaan als in een taxi. Die som kun je toch wel maken? Bovendien is niet elke vlucht een actie artikel!
pieta
@Jaap40 En de trein dan? Ik noemde ook het openbaar vervoer.
+1
Jaap40
@pieta denk nie dat je vaak in trein zit. Ga maar eens met 4 man 150- 200 km in trein zitten. Dan pak je toch snel de diesel auto.

Qua inflatie is ook dat een slecht voorbeeld tov nuka prijzen.
Ook OV gaat met prijsstijging mee. Nuka niet...
pieta
@Jaap40 Ik zit niet vaak in de trein. Maar ik weet wel dat ie duur is in tegenstelling tot vliegen. Lees aub de discussie die je voert. 😁 Ik zie dat er zelfs nog mafkezen zijn die jou een plusje geven voor je reactie. De nukaprijzen zijn zeker niet met de inflatie mee omhoog, melk ook niet, taxi en openbaar vervoer wel, vliegen is relatief volgens mij goedkoper als toen.
+1
George
Quote Reactie van @pieta:
zie dat er zelfs nog mafkezen zijn die jou een plusje

Daar sta ik ook van te kijken dat sommige reacties van een duimpje worden voorzien , zal niet zeggen hoe ik die noem , maar geen mafkezen . Ik gebruik krachtigere termen. 😄
+2
weurding
Quote Reactie van @Jaap40:
elektronische apparaten hebben zeer snelle cyclus. Wat vandaag hot is

er schijnen electrische apparaten te zijn die "hot" blijven 😂 ook tijdens de cyclus... 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veemarkt , zwartbont en leeuwarden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0