Wakker Dier steunt bioboeren met € 20.000

De Natuurweide krijgt € 20.000 van Wakker Dier. Dit geld kan de overkoepelende organisatie voor 230 biologische melkveehouders besteden aan de kosten voor advocaten. Die zullen zij nodig hebben, omdat staatssecretaris Van Dam tegen een eerdere uitspraak van de rechter in hoger beroep gaat. In die zaak stelde de rechter dat biologische melkveebedrijven geen koeien hoeven in te leveren in het kader van de fosfaatreductieplannen, omdat de biologische sector niet de oorzaak is van de te hoge fosfaatproductie in Nederland.

Deel dit topic

Reacties

ejb
Ook voor wakker dier geld gelukkig dat een uitslag van een rechtelijke uitspraak niet te koop is
bella
@ejb misschien steunen ze de rechter ook wel met 20000 euro.
+1
gerrie-hul
Ach ja waar de postcodeloterij al niet goed voor is
Todi
Goed plan???? En wakker dier emigreren naar het buiten land.
Porky
Hier zit ook een boer die al jaaaaaren 32 koeien houd, niet biologisch, maar genoeg land, is nergens schuldig aan , maar moet wel 4% krimpen, waar kan die zijn hand ophouden? Hij kan bloeden voor het feit dat een plaatsgenoot , ( zittend in LTO bestuur) nog ff snel voor 2juni ( ik durf te zeggen met voorkennis) van 260 naar 400 koeien ging, "fijne" collega hoor. Met zulke boeren krijg je nou dat de burgers kritisch naar je gaan kijken, zit die idioot met 400 koeien op een huiskavel ter grote van een post zegel.
Wilbert
@Porky
Je bent weer lekker op dreef vanavond...
Ten eerste, als de 32 koeien boer genoeg land heeft, wordt deze niet gekort.
Ten tweede, iedereen kon groeien tot 2 juli. Sommige zijn wat actiever geweest dan anderen, helaas...
Tot slot, het aantal mensen dat van 2 juli afwist was zeer klein, lokale bestuurders wisten hier niets van. Wel wist iedereen dat er een vorm van begrenzing in de lucht hing. Handelen met voorkennis is verboden. Heeft hij aan jouw bevestigt dat hij van 2 juli wist? Of doe je nu aan laster?
+2
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
ik durf te zeggen met voorkennis)

Natte vinger in de lucht steken en wat uit je duim zuigen...
En dan anoniem ergens neerschrijven dat was me een hele durf ....
Wel goed rond gekeken dat niemand je zag? 😳
ejb
Quote Reactie van @Porky:
waar kan die zijn hand ophouden?

Bij zijn handelaar Porky want die is jaloers dat die andere boer geen klant van hem is en daarom schrijft hij ook dergelijke dingen ongefundeerd over hem hier neer uiteraard anoniem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatreductieplan en wakkerdier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0