Verlies derogatie kost varkenshouder 5000 euro

Mijn quickscan: Het zal in de praktijk straks heel anders gaan (maar vraag niet hoe):

Het verlies van derogatie leidt op korte termijn (2018) voor varkenshouders tot een inkomensdaling van gemiddeld ruim 5000 euro per jaar.

Op middellange termijn dalen door de derogatie in de melkveehouderij de mestafzetkosten van de varkenshouder. Daardoor bedraagt de inkomensdaling bij het verlies van derogatie nog 4200 euro per jaar. Dat blijkt uit een quickscan van Wageningen Economic Research in opdracht van LTO Nederland.

De mestafzetkosten zullen op middellange termijn afnemen. Dit komt doordat de mestscheidings- en mestverwerkingscapaciteit toenemen en bij invoering van fosfaatrechten bij derogatie de fosfaatproductie daalt.

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Gemiddeld, dat is dus een bedrijf met 1500 varkens op 15 ha grond, maar volgens mij hebben varkenshouders ook geen derogatie en de akkerbouwers waar de mest naar toe gaat ook niet.
+1
KuikenenKoe
@oldhuus bij varkens mest is fosfaat ook de beperkende factor dus kom je toch niet boven de 170 kg n

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN