En hoe is het landbouwdebat verlopen?

Ben benieuwd

Deel dit topic

Reacties

jop456
In de oostvaardersplassen wordt 350 mg nitraat gemeten.. Aldus @HelmaLodders.. Boer met
jan w
@jop456
Ja , maar daar mag dat. Dat weten ze ook al jaren. De nitraatnormen kunnen daar ook aan geen enkele eis voldoen en daarom heeft de politiek voor die grond een aparte vermelding. "Overig Water".
Coen
@jop456 , en hoe is het gesteld met dierwelzijn in OVP ?
dat antwoord zal wel niet komen 😞
j h p
@Coen Zullen ze ook wel een uitzondering voor gemaakt hebben op basis van levensduur en uitval.
De 20 jaar, wat de dierenknuffelaars roepen hoe oud een koe kan worden, halen de runderen in de OVP denk ik toch ook niet. 😕
+2
dewittemotor
Er kwam in ieder geval naar voren dat de landbouwlobby in Den Haag en Brussel waardeloos is.

De natuur- en milieumannen en vrouwen hebben dat vele malen beter geregeld.

Hoe is het toch mogelijk. Al die landbouworganisaties barsten van het geld. Er werken vele hoogopgeleide mensen. En dan op het toneel waar het allemaal moet gebeuren zijn we nagenoeg niet aanwezig.

Heel die landbouwtop wordt vertegenwoordig door een stel prutsers die elkaar nog niet eens de waarheid durven te vertellen. Compleet geen competie of drang om te presteren. Compleet geen besef van de nieuwe digitale wereld.
Dat is de Nederlandse Landbouwcultuur: ons kent ons, geen heilige huisjes omver durven te trappen, en niet voor jezelf durven op te komen. Alleen aan je eigen hagje als medewerker of bestuurder denken.

Als dat niet spoedig gaat veranderen, gaat een groot deel van de landbouw verloren en dan hebben we dat aan ons zelf te danken
+1
ejb
Quote Reactie van @dewittemotor:
Al die landbouworganisaties barsten van het geld.

Zou je dat even met cijfers willen onderbouwen. Dank u
Groen1
@ejb Een Financieel verslag 2010 Vereniging LTO Noord, een beetje "oud" maar om een beeld te schetsen,

rivierengebied.ltonoord.nl/sites/…
+1
robbies
@Groen1 van ZLTO mag toch wel genoegzaam bekend zijn dat ze zowel financieel als moreel failliet zijn
Titus de Wolff
Quote Reactie van @dewittemotor:
Er kwam in ieder geval naar voren dat de landbouwlobby in Den Haag en Brussel waardeloos is.De natuur- en milieumannen en vrouwen hebben dat vele malen beter geregeld.

Dus, mooi natuurboer worden en ze regelen het mooi voor je. Niets meer te klagen en je bent ook helemaal bij want dan heb je de gunfactor.
Groen1
Een meerderheid van pol. partijen wil reductie van de veestapel opnemen in het regeerakkoord, als ze daaraan mee mogen schrijven. Dat blijkt tijdens het Nat. debat Veehouderij en Volksgezondheid in Deurne. Kandidaat-Kamerleden van PvdD, GL, SP, PvdA, 50 Plus en D66 willen een daling van de veestapel opnemen in het regeerakkoord. CU en CDA willen dit nadrukkelijk niet opnemen. “Het zomaar noemen van dieraantallen is een wassen neus. Je moet het klimaat- en milieubeleid goed uitrollen. Dat kan gevolgen hebben voor de omvang van de veestapel. Maar het zomaar noemen van minder dieren helpt niet”, zegt kandidaat-Kamerlid Vreugdenhil van CU. Ook CDA-Kamerlid Ronnes wil hier niet aan. “Natuurlijk willen we het klimaatverdrag naleven. Maar er leiden meerdere wegen naar Parijs, in dit geval. Door verduurzaming van de veehouderij kunnen milieudoelen ook met technische maatregelen gehaald worden”, aldus Ronnes. D66-Kandidaat de Groot vindt dit oneerlijk naar de kiezer. “U strooit hen zand in de ogen door nu te zeggen dat u niet gaat ingrijpen. Om de klimaatdoelen te halen, is krimp van de veestapel nodig. Daar kunnen we beter eerlijk over zijn”, zegt de voorstander van een verandering van de landbouw naar kringlooplandbouw. VVD en PVV waren niet vertegenwoordigd bij het debat. Bij het debat deed SP-Kamerlid van Gerven opnieuw een oproep aan zijn collega’s om met een compensatie te komen voor Q-koortspatiënten. Alle aanwezige partijen steunden hem hierin, ook PvdA, die in de Kamer nog tegen dit voorstel stemde.
+1
arie.j
Nationaal debat waarbij de grootste partij niet bij was? Wat zijn dat voor vreemde debatten daar in Brabant?
+2
Bioepz
Nu kun je zien hoe belangrijk de VVD de landbouw vind.Ze nemen niet eens de moeite om naar het debat te komen.
christo
@Bioepz Het zwevende is er bij mij af. Ik ga volgende week een hokje groen kleuren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.771