Onduidelijk welke consequenties de aangenomen motie #Weidegang heeft

Onduidelijk is nog welke consequenties de aangenomen motie heeft. Voorafgaande aan de stemming ontraadde staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) de motie. Eerder was hij niet van zins voor 2020 met wettelijke maatregelen voor weidegang te komen. Op verzoek van de PvdD komt de bewindsman binnenkort met een brief waarin hij uitlegt hoe de motie wordt uitgevoerd. Het is aan het volgende kabinet om dit daadwerkelijk uit te voeren.


Bron: nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

+4
kuilhapper
Geen weidegang controleurs van Qlip meer, Geen weidecoaches meer, geen de Weideman column's meer, geen 'wij gaan weer naar buiten' spandoekjes, en bovenal, geen weidepremie meer!!

Zo, heeft de 2e kamer daar toch mooi even een hele hoop onzin de nek omgedraaid!
diekman
Alleen bonus boete maatregel voor in plaats.
kuilhapper
Quote Reactie van @diekman:
Alleen bonus boete maatregel voor in plaats.

Jij snapt het, voor mestinjecteren en verplichte mestopslag en emissie arme vloeren krijg je ook een bonus of een boete... Klinkt ook heel logisch, een bonus voor iets wat verplicht is..!
wally
Lekker plaatje nu volgende stap: alleen leidingwater voor koeien
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @wally:
Lekker plaatje nu volgende stap: alleen leidingwater voor koeien

Wij hebben geen slootjes (gelukkig) dus dat is hier al het geval
+1
hans van toos
@wally Of overal boompjes in het land om uit de zon te kunnen staan.
Let maar op,gaan we meemaken en de controle die daar op volgt.

Kijk nergens meer van op!!
J.v.G
@hans van toos ook zo zielig dat er alleen maar gras in de wei staat niks te kiezen en rijen bomen en slootjes anders word het zo eentonig en natuurlijk het kalf er ook bij!
+1
dewittemotor
@J.v.G en voldoende grassoorten en kruiden per m2
weurding
@hans van toos gaan we ook meemaken..... 100000ha extra bomen in Drenthe. Me dunkt😂
arie.j
Quote Reactie van @wally:
Lekker plaatje nu volgende stap: alleen leidingwater voor koeien

Of verplicht geen leidingwater... Dan hoeft het ook niet opgepompt, gereinigd , getransporteerd enz. worden
Hier zijn heel wat boeren die gewoon ook in de winter oppervlaktewater hebben met een goed filter, spaart behoorlijk kosten.
+3
puntertje
'Verrassend en teleurstellend' voor Keesje, je zou denken dat hij daar zo langzamerhand wel aan gewend is. Zijn reactie is trouwens geenszins verrassend en per definitie teleurstellend.
sorry
Quote Reactie van @puntertje:
Keesje,

Jubeljo zo klinkt zijn lied
jubeljo,jubeljo en anders niet...
+6
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @puntertje:
je zou denken dat hij daar zo langzamerhand wel aan gewend is

Het is en blijft een wonder figuur onze Keesje, doet de hele dag nix anders dan vergaderen met die hotemetoten en toch is ie iedere keer verrast, verbijsterd, of teleurgesteld. Vraag me af waarover die vergaderingen gaan, of dat het hoofddoel is het uitwisselen van de laatste whatapp filmpjes.
dwers
Kunnen de grote jongens niet meer zeuren dat ze moeten mee betalen aan weidepremie.
vedder
Van Dam ontraadde het, als kamerlid had hij zeker meegestemd. Ze moeten alle rooie honden per direct minister van landbouw maken!!
Pluto
Flinke hoeveelheid vangrails aanschaffen !!!.
+1
christo
Als de linkse pubers hun zin krijgen laat ik ze wel los. Afrastering komt er niet. Lijkt mij een gepast statement als er iets onmogelijks geeist wordt.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @christo:
Als de linkse pubers hun zin krijgen laat ik ze wel los.

Merendeel van de boeren is nog steeds voor weidegang hoor, LTO en NZO schermen zelfs met bijna 80%, dus je bent een kleine minderheid. Net zoiets als grupstalboeren, ook al zo'n gedoemde groep. Niet piepen, gewoon aanpassen of ophoepelen. Ik heb voor het laatste gekozen.
J.v.G
@jan is hobbyboer ja daar zit deelweidegang bij in. Vraag me af of er meer dan 50% mk buiten komt?
pieta
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
of ophoepelen. Ik heb voor het laatste gekozen.

Ik ook. Ik weet alleen nog niet wanneer. 😁
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @pieta:
Ik weet alleen nog niet wanneer.

Ik ben 10 jaar ouder en mijn bedrijf is factor 10 kleiner, en ik heb een neventakje en heb geen kinderen, dat maakt dit soort beslissingen wel wat makkelijker. Ben er ook nog niet precies uit wanneer ik stop, maar heb al wel verschillende scenario's liggen, die zo uit de kast getrokken kunnen worden.
pieta
@jan is hobbyboer Wij hebben ook wel wat scenario's achter de hand. Maar stoppen zie ik nog niet als een serieuze optie.
dirks
+1
christo
Ik vraag me al langer af waar voor anderen de grens ligt om het poldermodel vaarwel te zeggen. De gevolgde koers leidt er niet toe dat het hier beter wordt om te boeren. Als we op de huidige manier doorgaan wordt de landbouw keihard aangepakt omwille van wat? Om de kiezer te plezieren? Een keer zul je als sector de stekker er uit moeten trekken. Met als simpele reden dat het geen zin heeft om het niet te doen. Wanneer zeggen we: nu is het genoeg en laten we dat ook duidelijk merken? Hier gaat de jeugd niet naar het agrarisch onderwijs. Als het over een paar jaar nog niet betere lijkt kunnen ze beter wat anders gaan doen.
ruud
Apart dat nog niemand , zowel in Den Haag , als in de sector, nadenkt over de juridische gevolgen, als dit definitief verplicht wordt.
Bedrijven die tot nu toe niet geweid hebben zullen vermoedelijk met succes een uitzonderingspositie kunnen claimen. Of de financiële gevolgen bij de overheid neerleggen.
newholland6640
Wat gaat de eerste kamer hiervan zeggen? de uitvoering lijkt me een moeilijk ding.
dirks
Precies net zo'n wassen neus als 'kalf bij de koe'
boerbj
Laten we vast geld gaan claimen voor koe vriendelijke en koe veilige oversteken over wegen en onderdoorgangen.(Zoals bijv de spoorweg overgangen) Ook onze diervriendelijke partijen die voor de motie zijn willen vast wel een bijdrage leveren,via bijv crowdfunding met 0% rente.
Als er toch een wet voor moet komen dan de koe voorrang geven op het wegverkeer.
Want voor wat hoort wat.
+2
brabo
Ik ben ook wel benieuwd hoe ze die koeien van dat bootje gaan weiden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , onduidelijk , weidegang , pvdd en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0