Illustratie van: nacho-gonzalez-ocejo

Kijk ook vanuit ketenperspectief naar circulaire economie

Hans Dagevos, consumptiesocioloog van de WUR, legt uit dat een circulaire economie pas écht circulair kan zijn als je verder kijkt dan het sluiten van milieutechnologische kringlopen: “Het accent verschuift dan van materialen en mineralen naar mensen en mindsets.”

Deel dit topic

Reacties

Pluto
De overheid is ook een schakel in de keten!!. En hoe ga je bij het circulaire denken het humane gedeelte invullen ??.
+2
harke
Consumptiesocioloog???
Is dat een beroep??
Laat die kerel eens gauw ant werk gaan
+1
weideboer
@harke 60 % van alle beroepen bestaan over 15 jaar niet meer of worden anders ingevuld dan dat ze op dit ogenblik worden uitgeoefend. Logisch gevolg daarvan is dat er dus ook nieuwe functies ontstaan die nog geen naam hebben...... bv weidegangcontroleur in dienst van Qlip. Daar had je 10 jaar geleden ook niet nuchter op een feestje kunnen uitleggen wat dat inhoud en dat dat heeeeel belangrijk werk is
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @harke:
gauw ant werk gaan

Hoop van die 'ant werk gaan' beroepen worden weggeautomatiseerd, neem melken of trekker rijden, over 25 jaar is dat waarschijnlijk echt iets uit de geschiedenisboekjes.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mineralen , wur , economie en milkstory geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0