STANDSTILL???

Is dat 1mrt verleden tijd , wat denken jullie ???

Deel dit topic

Reacties

meelezer10
Hoop van wel. Weet iemand of de standstill over heel de maand berekend wordt of over iedere leverantie?
Herbert
@meelezer10 per maand
meelezer10
@Herbert Is mooi zit er nu onder maar dat gaat niet heel de maand lukken. Gemiddeld wel. Nu maar hopen dat het niet verlengd wordt.
weideboer
@meelezer10 als het verlengd wordt, en alleen FC heeft deze maatregel wil dat zeggen dat FC niet helemaal eerlijk naar de leden toe is qua verwerkingsproblemen maar feitelijk een afzetprobleem heeft. maar we gaan ervan uit dat na 1/3 gewoon vrijheid/blijheid qua melkleveringen is. En zoals eerder geopperd, probleem lost zichzelf op, gvenorm van 2/7/2015!!!!!
Coen
@weideboer , ze hebben bijgebouwd voor 20% extra melkontvangst, ze wisten op voorhand al dat ze deze met verlies moeten verkopen 😞
Herbert
@meelezer10 ik hoop juist wel op verlenging 😀 vorige maand ging net. Nu eroverheen, maar verwacht de komende weken, maanden minder.
Coen
@meelezer10 , je hebt een dagreferentie en de maanden hebben een vast aantal dagen 😄
op melkweb hebben ze voor iedereen al de maandreferentie berekend, zelfs tot en met maart dus zal die stand-still in ieder geval tot en met eind maart gelden 😞
brabo
Quote Reactie van @Coen:
de maanden hebben een vast aantal dagen

ik had je slimmer verwacht Coen. Vorig jaar had februari er eentje meer 😄
Coen
@brabo , kijk minder achterom, de toekomst is waar het om gaat 😄

RFC heeft op melkweb voor elke leverancier de maandreferentie voor februari (en zelfs maart) 2017 al berekend 😄
brabo
Quote Reactie van @Coen:
de toekomst is waar het om gaat

2020 ook Coen 😄
Jack Rijlaarsdam
Denk het niet. Voorjaarspiek in aantocht. Fosfaatreductieplan richt zich nadrukkelijk op minder jongvee. Gve-reductie wordt naar eind van de twee-maandse periode geschoven.
jan w
@Jack Rijlaarsdam
Maar als je naar de "volgende periodes gaat verschuiven, betekend dat ook weer een hogere korting. Dus het is aantrekkelijker om per periode aan de voorwaarden te voldoen.
Vorige week een reken voorbeeld gezien, iemand die in de periode mei-juni 2 koeien te veel op stal had. ( 190 ipv 188 ) ging deze boer 6000 euro extra kosten voor die 2 koeien.
Kun je ze maar beter niet hebben.
meelezer10
Quote Reactie van @jan w:
iemand die in de periode mei-juni 2 koeien te veel op stal had. ( 190 ipv 188 ) ging deze boer 6000 euro extra kosten voor die 2 koeien.Kun je ze maar beter niet hebben.

dus twee maanden twee koeien te veel kost 6000 euro? Dan zou ik die berekening ook graag zien.
weideboer
Wat wil je horen? Nobody cares
KuikenenKoe
Quote Reactie van @weideboer:
Nobody cares

niet altijd van eigen situatie uitgaan
weideboer
@KuikenenKoe kun je ook afvragen of het volgende maand gaat sneeuwen, weten we ook niet dus waarom er nu druk over maken, tenzij je enorm staat te vervelen.

Gaat mij er om dat iedereen maar suggestief onrust probeert te zaaien deze laatste paar weken . Zegt meer over hoe die personen in hun vel zitten dan dat het ergens op slaat. Stress en innerlijke onrust kun je ook opzoeken op deze manier, lijkt me niet wenselijk.
+4
robbies
@weideboer die onrust wordt niet gezaaid door de de prikkers, maar door RFC. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een berichtje op Melkweb te zetten dat per 1-3 de standstill eraf gaat? Of juist niet. Of dat ze wachten dat het plan daadwerkelijk in gang gezet is, dus inclusief juridische procedures.

RFC heeft de afgelopen maanden niet uitgeblonken in communicatieve vaardigheden. Ze lijken er echter niet van geleerd te hebben en gaan gewoon vrolijk verder met non-verhaaltjes over CO2-footprint en extra buffercapaciteit op Melkweb plaatsen. Dat zijn momenteel niet de primaire zorgen van de veehouders. En omdat op Melkweb niet gereageerd wordt door RFC op vragen, komen mensen hier naartoe in de hoop duidelijkheid te vinden. Dat vinden we hier ook niet, maar in ieder geval wel een luisterend oor en een reactie. Gedeelde smart is halve smart
familie pelle
@robbies
Helemaal mee eens. Weideboer weet echt niet waar die het over heeft.
+1
bella
Welke standstill?
van Ittersum
Ik ben er bijna klaar voor

(klik om te vergroten)

+1
de hoef
@van Ittersum ben je bang dat je melk gaat bevriezen
Rondhus
In de brief die iedere fc-er heeft gehad staat duidelijk tot in werking treden van fosfaatplan en dat dit hoogst waarscheinlijk in maart gebeurt. Dus vanaf 1-4 geen stand still. Snapt niet wat hier moeilijk aan is
cs-agrar
@Rondhus veranderd nog wel, gaan geluiden op van zeker half jr
Rondhus
@cs-agrar aan geluiden hebben we niks. Als de meerderheid dat hier gaat verkondigen gaan we het zometeen ook allemaal ook nog geloven ook.
Moeten met het fosfaatplan voor 2017 dermate veel vee afgestoten worden dat ze niet geloofwaardig overkomen naar de leden toe en naar de buitenwereld dat ze een nieuwe periode af kunnen kondigen onder het mom van verwerkingscapaciteit
weurding
Quote Reactie van @Rondhus:
aan geluiden hebben we niks.

ik kan niet zonder.....
de hoef
[quote="@weurding" p="1393673"]ik kan niet zonder.....piepende lagers
cs-agrar
Quote Reactie van @Rondhus:
geloven

Moet je zelf weten wat je wel of niet gelooft, maar kijk uit, kan dan zomaar heeeeellllllleeeeee lange topic worden
Mc_douwel
@Rondhus het stopt zodra het is afgeschaft
+3
Gewoon op site van FC kijken onder kopje tijdelijke maatregel. "De tijdelijke maatregel is van kracht tot het inwerking treden van sectorplan" .
Je kunt communiceren wat je wil maar als niemand luistert of leest wat er gecommuniceerd wordt blijft het lastig.
robbies
@Ewald Stamsnieder klopt wel, maar dan nog kun je je leden bij de hand nemen. Laat hen weten hoe RFC op koers ligt.

Zelf heb ik heel sterk het idee dat het reductieplan niet gaat bepalen tot wanneer de standstill geldt, maar de melkaanvoer. Naar het nu blijkt wordt er niet veel minder melk geleverd, waardoor RFC''s problemen overeind blijven en er alsnog een verlenging komt ondanks dat er een fosfaatreductieplan van kracht is gegaan.
Huppel
Sterker nog, op de RFC vergadering in Drachten werd toch nadrukkelijk gezegd dat het niet 100 procent gegarandeerd is dat met fosfaat rechten in 2018 wel alles weer wordt opgehaald. De meesten die ik sprak dachten met de gve regeling niet minder melk te gaan leveren. Het "melk aanvoer afstemmen op de markt" werd meerdere keren genoemd.
Rondhus
@Huppel dat is wel een hele vage kreet. Voor alle melk is er een markt. Al moet je het gratis weg geven dan is er nog zelfs een markt
cornelissen
Quote Reactie van @Rondhus:
Al moet je het gratis weg geven dan is er nog zelfs een markt

Dat wordt voor RFC moeilijk,want dan nemen Arla en Bleskensgraaf geen DMF melk meer af,
toch ca. 600 miljoen kg melk, want ze kunnen iedere 3 maanden aangeven hoeveel ze willen hebben . Duidelijk is dat ,als dat er niet is, toch melkverwerkingscapaciteit bij moet.bij RFC.
Men heeft veel te krap gerekend en dan nog vanaf 2010 en de DMF melk niet meegenomen
Huppel
@Rondhus dat was juist de reden voor de standstill nu. Wat je niet kunt verwerken gaat naar de spotmarkt
robbies
@Huppel Dat is aan de hand van dat initiatiefvoorstel waarmee RFC de schijndemocratie hooghoudt.134 boeren tekenen een petitie en dat wordt met de ledenraad meegenomen, om vervolgens zonder enige vorm van democratie 160.000 koeien naar de slachtbank te leiden.
dwers
Tot na het zomerreces.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0