Illustratie van: Fast Eddy

Wetenschappelijk rapport naar onderzoek wichelroede en Aardstralen uit 1955

Vond ik op internet.
Wel bijzonder dat er een topic met bijna 200 reacties over aardstralen op het prikbord staat
Waarop diverse wichelroedelopers reageren .
Bij herhaling en met veel aandrang vraag ik ze of er wetenschappelijk onderzoek naar is geweest. Maar niets zeggen hoor, en net doen of het niet bestaat.
Betrouwbaarheid is ook maar alles.
Uiteraard zal dit rapport door hen afgekraakt worden.
Maar wie desondanks het rapport wil downloaden, hier de link.
het is wel even lezen, want het is nogal aardig wat bladzijden
publications.tno.nl/publication/34611974/…

Deel dit topic

Reacties

Farmer_
"verkopers van kasjes "
Wie verkoopt er hier kastjes?
arie.j
Quote Reactie van @Farmer_:
erkopers van kasjes "Wie verkoopt er hier kastjes?

Sorry, nog eens nagelezen, maar de persoon die zich meetexpert/wichelroedeloper noemt wekte bij mij de indruk.
Doet verder natuurlijk niets af aan dat onderzoek uit 1955 dat vrij breed en gedegen overkomt.
Frappant vond ik zelf dat als er bv 3 (beroeps) wichelroedelopers aan een proef meededen ze vrijwel altijd van elkaar verschillende uitslagen van hun wichelroede hadden. En dus verschillende aanwijzingen deden.
+2
newholland6640
@arie.j

Vraag maar eens drie laboratoria om jouw kuil te analyseren.
+1
Farmer_
arie.j
Quote Reactie van @newholland6640:
raag maar eens drie laboratoria om jouw kuil te analysere

Beproefde techniek, wanneer je voelt dat je klem loopt met je argumenten,dan ga je naar iets of iemand anders wijzen om de aandacht af te leiden.
Het is echter zonneklaar dat wanneer 3 verschillende, zich beroepswichelaar noemende, personen bij herhaling verschillende plaatsten aanwijzen waar de aardstralen zouden moeten zitten er van het hele verhaal niets klopt.
Farmer_
Quote Reactie van @arie.j:
Het is echter zonneklaar dat wanneer 3 verschillende, zich beroepswichelaar noemende, personen bij herhaling verschillende plaatsten aanwijzen waar de aardstralen zouden moeten zitten er van het hele verhaal niets klopt.

Niet iedere wichelroedeloper is er even goed in Maar aardstralen zijn makkelijk op te zoeken, waar aardstralen lopen zitten meestal ook scheuren in de betonvloeren en muren.
@arie.j
Ik kom al 25 jaar in menige stal waar problemen zijn met onrust met koeien door spanningsverschillen. Toevallig ben ik vorig jaar bij iemand in contact gekomen op het gebied van aardstralen ed. Doordat ik toevallig ook al wel 25 jaar wichelroede loop was dit een heel mooie aanvulling op wat ik dagelijks als meetexpert doe. Ben al in heel veel stallen geweest waar geen spanningsverschillen te vinden waren en desondanks wel problemen. Doordat ik inmiddels in heel wat stallen ben geweest waar mensen iets gedaan hebben op het gebied van stralen heeft dit mijn interesse om uit vinden hoe dit allemaal werkt. Doordat ik dus ook heb leren pendelen gaat dit tegenwoordig met de huidige middelen veel makkelijker als vroeger. Dus vandaar ook mijn bezoek aan Titus om in zijn kastje te mogen kijken. Ook heb ik inmiddels al diverse bedrijven van hun problemen afgeholpen, waar ik overigens nog geen dubbeltje aan heb verdient.
Titus de Wolff
Laten we die proeven en testen dan in 2017 nog maar eens bevestigen of ontkrachten. Dan komt er op het eind een toepasbare hoeveelheid praktische kennis uit.
Er kan getest worden op wichelroedelopen, op aardstralen aanwijzen, op aardstralen beïnvloeden en op het pendelen. Dat pendelen zijn we nu net mee bezig. Omzetten naar berekeningen.
Dat is ook het probleem. Niemand heeft dat wat hij gevoeld heeft omgezet in berekeningen.
Dat gaan we nu doen. Meetexpert heeft hier met wichelroedelopen gezocht naar leidingen. Resultaat: 0. Wichelroedelopen is bedriegen tenzij iemand wel iets aantoont.
Spanningsverschillen pendelen is nu wel aangetoond. Dat gaan we nu met testen omzetten in berekeningen.
Spanningsverschillen als oorzaak van onrust of ongezondheid kunnen we ook omzetten in berekeningen.
Meetexpert en anderen hebben gewoon te weinig getest op herhaling en te weinig gegevens vergaard.
arie.j
@Titus de Wolff Sorry maar ik ben niet zo thuis met alle termen uit dat wereldtje.
Wat is het verschil tussen wichelroede lopen en pendelen?
+1
@arie.j
Een wichelroede kan vele vormen hebben van een tak in de vorm van een V Veelal wordt de allemans roede gebruikt in de vorm van twee gebogen draadjes in de vorm van een L waarbij je de lange zijden vooruit steekt. Om iets te zoeken moet je weten wat je wilt zoeken, dus mijn inziens stel je je gedachten in een bepaalde trilling of frequentie af (dat weet ik dus ook niet want het is niet met gewone meetapparatuur te meten ) en met die gedachten in je hoofd ga je zoeken. Heb je gedachten ingesteld op een mooie vrouw of een koe dan zal de wichelroede niet uitslaan bij een aardstraal. Zoek je daadwerkelijk met de zoekterm aardstraal dan zul je ook alleen maar een aardstraal vinden. Wil je bv de kopakkerbuizen vinden zoals hier geschetst moet je misschien aan water denken. Maar ook water levert ook weer een waterstroom op. Heb je de buizen gevonden dan kun je zelfs aan de wichelroede vragen hoe diep ze liggen. Dus wanneer je twee wichelroedelopers met elkaar gaat vergelijken moet je ze beide zeggen zoek op dat en dat woord, dan moeten ze in principe hetzelfde vinden. Dat wanneer Titus tegen mij zegt ik heb hier een Belg gehad die op aardstralen heeft gezocht weet ik niet met welke zoekterm deze Belg heeft gezocht. Dus daardoor kan ik tot andere resultaten komen als hij. Vraagt hij aan mij zoek met je wichelroede mijn wc in huis dan kan ik hem van te voren wel vertellen die niet te vinden. Ook met het zoeken op leidingen kan dat een probleem zijn. Met een metalen leiding gaat deze zowel bij een waterleiding als een gasleiding bv reageren. Dus het is niet zo dat de wichelroede uitslaat wanneer je naar gas zoekt. Het probleem daarbij is dan ook weer dat er ook lijnen zijn die gasbanen worden genoemd. Een pendel is iets aan een touwtje wat reageert wanneer je gaat lopen zoeken. Hoe iets reageert kun je zelf bepalen. Het zijn tenslotte jouw spieren die de pendel of wichelroede sturen. Maar ook een pendel of een wichelroede worden gebruikt om op een plattegrond of zelfs op een beeldscherm iets op te zoeken. Wanneer je een adres weet ga je met de pendel boven de plattegrond of met een aanwijzer in je ene hand en met de pendel in je andere hand dingen opzoeken waarnaar je wilt zoeken. Maar er zijn ook weer mensen die met de ene vinger over een plattegrond gaan en met de wichelroede in de andere om deze uit te laten slaan. Samengevat een mens maar ook een dier voelt stralen of straling waardoor ze zich beide op een bepaalde manier kunnen gaan gedragen. Om in boerentermen te blijven is een koe naar mijn idee hiervoor super gevoelig.
arie.j
Quote Reactie van @meetexpert/wichelroedeloper:
Een pendel is iets aan een touwtje wat reageert wanneer je gaat lopen zoeken. Hoe iets reageert kun je zelf bepalen. Het zijn tenslotte jouw spieren die de pendel of wichelroede sturen.

Nou ik had dit erover gevonden
stichting-promise.nl/magnetisme-en-kosmische-energ…
en dit
refoweb.nl/vragenrubriek/2648/…

Het is dus erg verwant aan waarzeggerij, in de glazen bol kijken ed.
In de meeste en gunstigste gevallen suggestie of bedrog, en anders occult gedoe waar ik graag ver van blijf.
+3
Petro Pelgrum
@meetexpert/wichelroedeloper Voordat we naar DK verhuisden heb ik ook geëxperimenteerd met een wichelroede en ik kom bij koeien opvragen of ze drachtig waren of niet. Eerst bij mijn ouders geprobeerd en daarna bij een paar andere veehouders zodat ik die koeien niet kende. ZE gaven mij niks géén informatie over die koeien en ik had 95% goed. Ook heb ik gekeken of er een vaars of een stierkalf in zat en hier zat ik er ook maar heel weinig naast. Maar ja ik zal ook wel niet sporen😂.
arie.j
@Petro Pelgrum Dus helderziende? We moeten alle naar de waarzeggers?
Petro Pelgrum
@arie.j Dit heeft niks met waarzeggen te maken. Wel als je voordat een koe gedekt of geïnsemineerd gaat voorspellen wat het wordt. Wat ik gedaan heb is in die koe aanwezig.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Petro Pelgrum:
j Dit heeft niks met waarzeggen te maken. Wel als je voordat een koe gedekt of geïnsemineerd gaat voorspellen wat het wordt. Wat ik gedaan heb is in die koe aanwezi

Nou wanneer iemand met een takje loopt, of iets heen en weer laat schommelen en vervolgens weet of er een stier of keuskalf in de koe zit, dan is dat waarzeggen, niet van de toekomst maar van iets wat nooit met dat takje of die sleutel of wat er ook slingerde verband kan hebben.
Petro Pelgrum
@arie.j Ik slinger met niks ik vond alleen maar wat er zit en niks anders.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Petro Pelgrum:
Ik slinger met niks

Petronella Pelgrum
Titus de Wolff
Quote Reactie van @meetexpert/wichelroedeloper:
Een wichelroede kan vele vormen hebben van een tak in de vorm van een V Veelal wordt de allemans roede gebruikt in de vorm van twee gebogen draadjes in de vorm van een L waarbij je de lange zijden vooruit steekt. Om iets te zoeken moet je weten wat je wilt zoeken, dus mijn inziens stel je je gedachten in een bepaalde trilling of frequentie af (dat weet ik dus ook niet want het is niet met gewone meetapparatuur te meten ) en met die gedachten in je hoofd ga je zoeken. Heb je gedachten ingesteld op een mooie vrouw of een koe dan zal de wichelroede niet uitslaan bij een aardstraal. Zoek je daadwerkelijk met de zoekterm aardstraal dan zul je ook alleen maar een aardstraal vinden. Wil je bv de kopakkerbuizen vinden zoals hier geschetst moet je misschien aan water denken. Maar ook water levert ook weer een waterstroom op. Heb je de buizen gevonden dan kun je zelfs aan de wichelroede vragen hoe diep ze liggen. Dus wanneer je twee wichelroedelopers met elkaar gaat vergelijken moet je ze beide zeggen zoek op dat en dat woord, dan moeten ze in principe hetzelfde vinden. Dat wanneer Titus tegen mij zegt ik heb hier een Belg gehad die op aardstralen heeft gezocht weet ik niet met welke zoekterm deze Belg heeft gezocht. Dus daardoor kan ik tot andere resultaten komen als hij. Vraagt hij aan mij zoek met je wichelroede mijn wc in huis dan kan ik hem van te voren wel vertellen die niet te vinden. Ook met het zoeken op leidingen kan dat een probleem zijn. Met een metalen leiding gaat deze zowel bij een waterleiding als een gasleiding bv reageren. Dus het is niet zo dat de wichelroede uitslaat wanneer je naar gas zoekt. Het probleem daarbij is dan ook weer dat er ook lijnen zijn die gasbanen worden genoemd. Een pendel is iets aan een touwtje wat reageert wanneer je gaat lopen zoeken. Hoe iets reageert kun je zelf bepalen. Het zijn tenslotte jouw spieren die de pendel of wichelroede sturen. Maar ook een pendel of een wichelroede worden gebruikt om op een plattegrond of zelfs op een beeldscherm iets op te zoeken. Wanneer je een adres weet ga je met de pendel boven de plattegrond of met een aanwijzer in je ene hand en met de pendel in je andere hand dingen opzoeken waarnaar je wilt zoeken. Maar er zijn ook weer mensen die met de ene vinger over een plattegrond gaan en met de wichelroede in de andere om deze uit te laten slaan. Samengevat een mens maar ook een dier voelt stralen of straling waardoor ze zich beide op een bepaalde manier kunnen gaan gedragen. Om in boerentermen te blijven is een koe naar mijn idee hiervoor super gevoelig.

Toch wil ik graag, of willen wij graag, dat je laat zien dat je daadwerkelijk wat kunt vinden. Dus, geef jij maar aan wat je kunt vinden van dat alles wat hierboven genoemd is en ik ga waarnemen of dat lukt. Zonder demonstratie blijft het allemaal maar theoretisch.
Farmer_
Quote Reactie van @Titus de Wolff:
Wichelroedelopen is bedriegen tenzij iemand wel iets aantoont

Ik gebruik alleen de wichelroede(ook met velden zoeken op je boerderij) en geen pendel omdat ik deze onbetrouwbaar vindt.
+1
diezel
Quote Reactie van @Farmer_:
Ik gebruik alleen de wichelroede(ook met velden zoeken op je boerderij) en geen pendel omdat ik deze onbetrouwbaar vindt

Ik blijf het fascinerend vinden. Hier waren we destijds snel verkocht. Met heel je gewicht aan zo'n ijzerdraadje hangen en niet tegen kunnen houden terwijl aan de andere kant een oude man het enkel met zijn topjes van zijn vingers vast had.
brabo
@diezel
dan is hier waarschijnlijk diezelfde oude man geweest. En ook ik kon het niet tegen houden
diezel
@brabo
Hier was het een oud-buurman (JR) die zichzelf meldde en waarvan wij destijds niet wisten dat het ook dat soort werk deed/kon. Heeft er enkele honderden in de regio geplaatst. Het meest fascinerende ervan is dat er bijna niemand over praat, terwijl hier de meerderheid van de buurt toch zo'n kastje in huis heeft. 😄
+1
friesboertje
Pseudologia fantastica is een ziekelijke, onweerstaanbare neiging om gefantaseerde belevenissen als waargebeurd te presenteren. Deze komt veel voor in samenhang met ASP (antisociale persoonlijkheidsstoornis), net als het Syndroom van Münchhausen. De Münchhauser-patiënt doet tot in detail geloven dat hij of zij een ernstige ziekte heeft. Hij is dermate overtuigend, dat hij zelfs door artsen herhaaldelijk ook serieus onderzocht wordt.
Voor een pseudologisch leugenaar zelf is zijn waanwereld realiteit. Op geniale wijze sleept hij zijn hele omgeving hierin mee. Hoewel de verhalen van een pathologisch leugenaar vaak vol tegenstrijdigheden zitten, heeft hij daarvoor steeds een zeer aannemelijke verklaring. Hij is berucht om de uiterlijke schijn van oprechtheid. Bovendien bezit hij een grote overtuigingskracht. Zijn eigen rol in het verhaal is altijd is eervol en belangrijk. Hij heeft een onbeheersbaar verlangen om leugens en verhalen te vertellen; hij zal ieder middel gebruiken om die te ondersteunen, ook de middelen die zeer eenvoudig te controleren zijn
De verzinsels van de pathologisch leugenaar kunnen zo uitgebreid en complex worden, dat hij er na verloop van tijd zelf in gaat geloven…

mcsondermijer.nl/pseudologia.html/
delavalboer
@friesboertje niet appels en peren vergelijken!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's prikbord en 1955 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN