Gladheid

ik las net in de krant dat rfc bij 450 boeren de afgelopende week de melk niet heeft opgehaald omdat het te glad was .het hek is nu al van de dam is het een beetje glad laten ze de melk zitten wat gaan ze doen als het een ochtend mistig is laten ze de rmo ook niet weg rijden ja is de makkelijkste manier om minder melk bij de fabriek te krijgen waar ze geen afzet voor hebben .

Deel dit topic

kaas

Laatste  |  

Reacties

J.v.G
De krant van vorig jaar?
kaas
@J.v.G veldpost 14 -01-2017 er staat duidelijk dat rfc in drenthe 450 melkveehouders de melk moesten laten weg lopen omdat de RMO niet binnen 6 melkmalen de tank kon legen.
J.v.G
@kaas Wist niet dat er zoveel gladheid was geweest. 450 dat is 100 vracht ongeveer, behoorlijk wat. ze zullen ook wel niet veel ruimte over hebben in transport.
meelezer10
Quote Reactie van @kaas:
rfc in drenthe 450 melkveehouders

Lijkt me een beetje sterk. hoeveel melkveehouders heeft rfc in drenthe? 1500? om de drie dagen laden. Dan is er 1 dag bijna nergens geladen.
weideboer
Ff een fotokopie van je artikel, klinkt zo ongelofelijk dat, als ik naar buiten kijk denk...glad...Waar?
kaas
@weideboer ik weet niet hoe ik die moet toevoegen de foto
+1
RFCer
@kaas op de site van frieslandcampina staat er niks over geschreven. De artikelen van vorig jaar staan er wel. Toeval of niet dat ging ook over 450 melkveehouders. Dus ik denk dat de veldpost tegenwoordig met een paar korrels zout gelezen moet worden.
KuikenenKoe
Elk nadeel heb zijn voordeel
als hier morgen een tankje melk de mest kelder ingaat vanwege de gladheid kost me dat maar 4 cent de liter
probeer maar positief over te komen
( terwijl ik ondertussen huil als een klein kind )
meelezer10
@KuikenenKoe Ik zal het nog een beetje positiever maken voor je. Er is ook nog een dubbeltjse regeling. Dan kan het 6 cent opbrengen.
dwers
Melk niet gehaald lijkt mij sterk, zelf niet gevallen?????
weurding
Stemmingmakerij, geloof er geen zak van
cjw73
@weurding ik geloofde het ook niet en toch staat het echt in de veldpost want heb het net gecontroleerd.
robbies
@cjw73 transport is een rommeltje. Hier al meerdere malen 7 melk malen in de tank gemolken
cjw73
@robbies gelukkig doet die van mij dat niet want hij is bij 6 melkmalen al vlak vol
weurding
@cjw73 klopt, heb het ook gelezen, maar denk dat het artikel van vorig jaar is
kaas
@weurding

(klik om te vergroten)

+1
kaas
Ik dacht eerst ook vorig jaar maar toen was het in heel noord-nederland [waar hier en daar melk niet is opgehaald ] dus wel een beetje vreemd je hebt er verder ook niks ingelezen in de pers
hookwood
Dit valt volgens mij onder de categorie nep-nieuws of in ieder geval oud nieuws....
jan w
Ik weet niet hoe het in de rest van het land was, maar hier lag er smorgens sneeuw, Verder heeft het van smorgens vroeg tot sávonds een uur of 9 ? gemieserd ( ijzel)
112oostgelderland.nl/index.php/ijsselstreek/…
horstink
Heb vrijdag contact gehad met binnendienst RFC. Het melk halen was donderdag op vrijdagnacht op een aantal bedrijven helaas niet gelukt. Maar deze bedrijven zouden vrijdag voor 16.00 uur alsnog worden leeggehaald mits erf dan wel ijsvrij was gemaakt.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mistig , ja , melk , rmo , boeren , gladheid , rfc , Fabriek , rijden en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!