Grondgebonden op argumenten



Originele beschrijving

Het is nog donker als ik naar de stal loop om te helpen bij het melken van de koeien. In de afkalfstal geeft koe Geertje een schreeuw. Snel ga ik even kijken. Als ik in het ruime afkalfhok kijk dan schrik ik. De geboorte is al ver gevorderd, alleen de heupen hangen nog in de koe maar het geboortevlies zit nog om de kop van het kalf. Snel ren ik het hok in om het vlies van de neus weg te halen. Ik trek het kalf aan zijn glibberige voorpoten uit de koe en begin aan de kop van het kalf te schudden. Snel leg ik het kalf in borstligging en geef nog een paar klappen tegen zijn kop. Het kalf heeft het duidelijk heel zwaar maar begint gelukkig toch te ademen. Ik trek het kalf naar Geertje zodat ze het kan aflikken.

Deel dit topic

Reacties

christo
Dit is de nachtmerrie voor de landbouw. Discussie over wat grondgebondenheid is. Dat hoeven we niet meer te doen. Grondgebondenheid is al gedefinieerd in de meststoffenwet. En die definitie is kraakhelder. Dus voor eenieder die het een populair woord vind: pak de wetgeving er eens bij. Dan zijn de meesten snel tam.
Coen
@christo , de definitie is glashelder 😄

maar al die maatpakken hebben geen rechte rug, gaan zo via een steile glijbaan vanaf een hellend vlak.
het eigen plan-B moet nodig bovenop de stapel komen 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schudden , stal , koeien , melken , kalf , geboorte , grondgebonden en milkstory geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
891