'beste veestapel van nederland'

Familie Winter eerste winnaar 'Beste veestapel van Nederland'


zaterdag, 11 juni, 2016



De familie Winter heeft vanmiddag de titel ‘Beste veestapel van Nederland gewonnen.

De melkveehouders uit Vriezenveen presenteerden tijdens het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’ een vierkoppige delegatie van hun veestapel. Die bedrijfsgroep stond symbool voor hun fokdoel: kerngezonde, efficiënt producerende koeien met een hoge levensduur.

Tweede plaats voor Van Middelaar

Op de tweede plaats eindigde de genetisch hoog getalenteerde veestapel van Hans en Ine van Middelaar uit Sterksel. De Groningse melkveehouders Arjan en Saskia van Erp uit Midwolda bezetten de derde plaats.

Ook de familie Rooker uit Aartswoud, de familie Van Rossum uit Nieuw Heeten en de familie Pijnenburg uit Sprundel drongen door tot de finale.

115 melkveehouders deden mee

CRV organiseerde de verkiezing ‘Beste veestapel van Nederland’ voor het eerst. In totaal 115 melkveehouders deden mee aan de verkiezing, die in maart van start ging. Een vakjury selecteerde 18 melkveebedrijven die via drie regionale voorrondes werden teruggebracht naar zes. Bij de verkiezing lette de jury op het genetisch niveau, de technische en economische prestaties van de dieren en de visie van de ondernemer.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Gekopieerd van veeteelt.nl
+2
david2
Familie knoef deed niet mee, volgens mij hebben zij gewoon de beste veestapel van nederland met 1 200.000 kg koe en 63! 100.000 kg koeien, maar dat weet iedereen al...... overbodige verkiezing toch?
cs-agrar
Quote:
@david2: jos knoef deed niet mee, volgens mij heeft hij gewoon de beste veestapel van nederland, maar dat weet iedereen al...... overbodige verkiezing toch?

Zo blijft het, ik kan ook veel harder lopen dan wie ook, maar gun een ander ook een kans.. 😉
Zoiets is een mooie opsteker voor de deelnemers, winnaar en finalisten gefeliciteerd.
Plaats er wel kanttekening bij, hoeveel volk loopt er op een bedrijf rond op een x aantal koeien. Dat kan ook veel maken en breken.
arjan_kok
Fam knoef was ook aanwezig met hun Big Boukje de 200 tonner !
+2
twentenaar
Fam. Winter Van harte gefeliciteerd.
Jan en tinie en de kids proficiat.
+1
kaas
Flauwe kul verkiezing net zo als de beste boer verkiezing
starbuck
Ik kan wel een andere veestapel bedenken hier is nog geen normale stier gefokt
starbuck
Maar ondanks dit toch gefeliciteerd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , koeien , crv , dieren , melkveehouders en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3