Van Dam wil antibioticabeleid aanscherpen

Nederland krijgt internationaal veel complimenten voor zijn antibioticabeleid. Maar de doelstelling van 70 procent reductie in 2015 is waarschijnlijk niet gehaald. Daarom wil staatssecretaris Van Dam het beleid verder aanscherpen.

Deel dit topic

Reacties

Ard Eshuis
Bah,NL veehouderij loopt voorop wereldwijd, maar van Dam vindt het nog niet genoeg. Als dat boerpesten zo doorgaat zal er helemaal niet meer gekort hoeven worden op de fosfaatrechten, houdt menig boer er vanzelf mee op..
+1
Freriks
Als Van Dam ballen heeft zorgt hij ervoor dat het veehouderijsysteem voor aanpak antibiotica wordt overgenomen door collega Schippers van volksgezondheid. Van vrijwel elk individueel landbouwhuisdier kunnen we in no time in beeld brengen hoeveel en welke antibiotica er is toegepast. In de humane sector komen we niet verder dan een zeer globale inschatting op groepsniveau.

en koeien krijgen in verhouding 40% minder antibiotica dan mensen, maar dat terzijde.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's antibioticabeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN