Koeien uit put gered in Ruinerwold

@Hookwood, is dit allemaal goed afgelopen??:

RUINERWOLD - In Ruinerwold zijn vanmiddag koeien uit een mestput gered.



De dieren waren in een put terechtgekomen bij een boerderij aan de Wold Aa Weg.

"Een aantal koeien is met hulp van de brandweer uit de put gehaald", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe. "Er zijn zover bekend geen dieren gewond geraakt."

De woordvoerder vermoedt dat door werkzaamheden een muurtje beschadigd is geraakt. "Hierdoor kunnen de dieren in de put terecht zijn komen", aldus de Veiligheidsregio.

Bron: rtvdrenthe.nl/nieuws/106043/…

Deel dit topic

Reacties

hans van toos
Pfff,moet een klap geweest zijn!
jan 1
Bij Hookwood?
cs-agrar
Nee. Geen dieren zwaar gewond, wel wat stram.
Mixbedrijf iets teveel gas gegeven
christo
Tijd om de bouwtekening er nog eens bij te pakken. Boxdek leg je toch op de keldermuur?
Coen
@christo , gedateerde stal, onderbouw met KZ-blokken ?
buorman
@christo
volledig onderkelderd, tussenmuur looppad/ligboxen omgedonderd ?
spotmelker
@buorman Daar lijkt het wel op. De boxdekken zijn dus niet(goed) verankerd geweest. Er zijn stallen waar ze afgekeurde golfplaten als onderbekisting hebben gebruikt en geen ankers, die liggen dus los en kunnen bij serieus niveauverschil omvallen.
vaak
@spotmelker
Zo'n vloer is onbetaalbaar als hij verwijderd moet worden ivm de asbest die tussen de puin komt.
Hoe op te lossen?
+3
cjw73
@vaak
Geen slapende honden wakker maken ia mij geleerd!
arjan_kok
Het is nu wel goed gemixt zo te zien
+2
spotmelker
Quote:
@vaak: Zo'n vloer is onbetaalbaar
Stof zit er vast niet meer in en wat kan jou die (mogelijke) asbest schelen als je koeien aan de dood ontsnappen en je stal in puin ligt?
+1
hookwood
@spotmelkerDit betreft een ruilverkavelingsbedrijf van een jaar of 25 oud. Volgens mij zijn daar gewoon boxdekken gebruikt bij de bouw.

Bedrijf is pas verkocht aan een geitenboer, die heeft de kippenstallen die bij het bedrijf horen omgebouwd tot geitenstal. In de koeienstal zit al jaren het jongvee van de buurman. Is aanprakelijkheidstechnisch nog wel een dingetje schat ik.
spotmelker
@hookwood Ook met boxdekken/betonbroodjes(zoals hier) is het verstandig om bij het opstorten van de boxvloer ankers te plaatsen. Ik denk dat dat op veel, zoniet de meeste plaatsen niet gebeurt is en dan is met geweld mixen not done. Goedkope/onnodige bouwfoutjes met grote gevolgen. Vroeger beschreef Gerrit v/d Meulen hier fraaie voorbeelden van in het toenmalige Friese Landbouwblad.
hookwood
@spotmelkerHier zijn de putmuren met betonbalken aan elkaar verbonden. Is wel eens lastig met mixen als de put bijna vol is maar wel zo degelijk. Boxdekken en roosters liggen er gewoon los op.
spotmelker
@hookwood Prijs jezelf gelukkig met zo'n constuctie. En een volle put wil meestal toch niet lopen met mixen, dan stroomt het dunne er onder door. Verder is er eind jaren 70/begin 80 nogal wat revolutie-bouw toegepast onder het mom van de goedkoopste aannemer mag bouwen. Al die fouten/gebreken komen er meestal op een zeer ongelegen manier uit.
+1
hookwood
Koeien zijn ongedeerd. Zover mijn informatie strekt werd de put op het moment van instorten gemixt door een mixvrachtwagen van een firma uit Friesland.....
weurding
Scheelt dat ze de kop nog boven water.... eeh stront konden houden, tegenwoordig zijn die putten haast 2 meter diep en tegen deze tijd vol
buorman
Geluk is dat je dan geen noemenswaardig niveau verschil krijgt 😃
gaitoetklooster
Wat een bende , succes ermee, mooi dat het goed is afgelopen, met de koeien, kunnen zo de wei in.
arjan_kok
Jammer dat ff niet regent , met de zon erop zal het best gaan jeuken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestput , koeien , boerderij , dieren , brandweer en wond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
5