Breaking: Arla wil zich terugtrekken uit de Benelux

In een nieuwe strategiestudie van Arla tot het jaar 2020 heeft Arla aangegeven dat ze de Benelux en Finland gaan afstoten als kernmarkt. De nieuwe kernmarkten worden: Rusland, Groot Brittanië, Duitsland, Zweden, Denemarken, Midden Oosten, China, Nigeria en de VS.

Bron (alleen aanklikken als je Deens kunt):

Deel dit topic

Reacties

BernieX2
Heb de vertaalmachine even aangezet en die maakt er dit van:

De Coöperatieve zal blijven produceren meer melk, verwacht de zuivel in zijn nieuwe strategie.Ondanks rampzalig lage melkprijzen nu, blijft melkproductie van Arla de aandeelhouders groeien in de komende jaren.Het verwacht dat mejerikoncernen, die heeft zopas haar nieuwe strategie voor 2020. En de verwachting is dat de komende vijf jaar over de hele 2,5 miljard komen zal. kg. meer melk, het betekent dat de huidige hoeveelheid melk op ongeveer 14 miljard. kg melk zal groeien tot 16,5-een stijging van 18 procent.» Onze prognose zegt dat de melk uit Arla als bedrijf komt, en we laten zien zullen dat we kunnen meer melk nemen, behandelen en verhoog uw winstgevendheid zo veel mogelijk, "zei de Voorzitter van de Raad van bestuur Åke Hantoft.-Zoals de markt is op dit ogenblik, zijn er andere melkerijen, die probeert te beperken van de hoeveelheden melk. Het is een goed idee voor Arla, dat zal er meer melk in de komende jaren?Modernisering regeling: veel boeren krijgen geen geld vee · Economie 7. December · 13:50» debatteren we niet of we melk stroom moeten beperken. We doen het niet. We energie gebruiken om de melk die wordt geleverd en dan het vinden van markten met hoge rentabiliteit, Noble ' merkt hij op.Åke Hantoft is ingenomen met de nieuwe strategie, delen van de Arla omhoog op een nieuwe manier in categorieën van goederen in plaats van op het platteland. Bovendien, is er een focus op groeimarkten, waar tot de helft van het volume meer melk wordt gepland om in de handel worden gebracht. Deze markten omvatten het Midden-Oosten, China, Rusland, Nigeria en de Verenigde Staten.

De kernmarkten zijn nu gereduceerd tot wordt het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken. Dit betekent dat Finland en de Benelux-landen niet langer geteld als kernmarkten.Bovendien, de hoeveelheid melk die worden verhandeld op de industriële markten zal worden verminderd van het huidige niveau van 22 procent tot 20 procent in 2020, de interne volumegroei moet worden verdubbeld van 2 tot 4 procent, verkoop buiten Noord-Europa moeten worden verhoogd van de huidige 17 tot en met 25 procent- en dus moet Arla liggen hoger in vergelijking met de referentiegroep van vergelijkbare melkerijen dan wij vandaag doen. Vandaag is verspreid over de overdrachtsprijs van 103-104, in de toekomst moeten 103-105 van de index, dat wil zeggen dat Arla moet 3-5 procent van de groep van de melkerijen, hebben wij besloten te vergelijken met.
Jaap40
Komen de destijds overgenomen merken van RFC dan ook weer beschikbaar? De fabriek in Nijkerk?
huub
Volgens mij waren dat productielocaties's voor de versmarkt, toetjes e.d. het lijkt me dat daar wel een redelijke toegevoegde waarde op zit.
Freriks
In kernmarkten wordt extra geïnvesteerd in afzet, verwerking etc. De overige markten blijven ze zitten, zolang er genoeg winst gemaakt wordt. ER wordt in Nederland dus niet meer ingezet op groei. Verder verandert er niets.
Zoeiton2
Vooral blijven denken
Jaap40
@zoeiton
?? Waar aan?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's arla en finland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN