Foto's nieuwe bedrijf Aurora-fokkers Verkleij

Aurora Jeroen voldoet precies aan het fokdoel van zijn fokker Paul Verkleij uit Hazerswoude-Dorp (ZH). Een hoge productie, makkelijk functioneren en geen overdreven aandacht voor het exterieur. Samen met zijn broer Joost is hij bezig hun bedrijf op te schalen naar een omvang van 280 koeien.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
En die stier zorgt er ook voor dat je lekker lang over het melken doet ????????????????
jan is hobbyboer
Vandaar ook die buitenmelker waarschijnlijk, laat je ze gewoon nog een rondje draaien in de melkstal. Zo'n wachtruimte is trouwens ook wel een crime voor koeien die laag in rang zijn, maar dat zal wel bekeken zijn door de ogen van een grupstalboer.
arjan_kok
Dat heb je goed gezien, overigens hebben turbo buitenmelkers doorgaans geen lange wachttijden
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: Dat heb je goed gezien, overigens hebben turbo buitenmelkers doorgaans geen lange wachttijden

Ik heb geen idee hoor, maar 280 koeien zul je toch nog wel een paar uur over doen? Alle koeien stonden al in die wachtopstelling volgens mij, rest van stal was leeg.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: 280 koeien zul je toch nog wel een paar uur over doen? Alle koeien stonden al in die wachtopstelling volgens mij, rest van stal was leeg.

Tekst ff lezen. Melken er nu 215. Geen vrij koeverkeer tussen oude en nieuwe stal, laagproductief in oude gedeelte, hoogproductief in nieuwe. Melken dus in twee groepen. Buitenmelker met twee man erbij draait vijf rondjes in het uur, dus inclusief opstart staat na een uur en tien minuten koe nummer 215 op het plateau.
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Tekst ff lezen.

Ik had inderdaad niet zo goed gelezen, maar dit lees ik:
De broers melken hun huidige 215 koeien sinds maandag 8 juni in de nieuwe 40-stands buitenmelker van DeLaval.

Ik heb echt geen verstand van zo'n ding, wist bijvoorbeeld niet dat die dingen 5 rondjes per uur draaien, dus elke 18 seconden een koe aansluiten. Dat zijn snelheden waar een grupstalboer die 18 koeien per uur melkt geen benul van heeft. Dit soort high-tech spul is echt een ver van mijn bed show, gelukkig wel.
brabo
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Tekst ff lezen

waar heb jij gelezen dat de groepen niet bij elkaar komen voor het melken.
Dat zou toch ook zo maar kunnen en dat dan de separatiepoort de koeien weer terug stuurt naar hun eigen stal.
Ik ben het overigens met Jan eens dat die wachtruimte ook echt geen ideale verblijfruimte is voor een koe.
cs-agrar
@jan is hobbyboer
Dat moet je anders zien jan, broers melken 36 koeien voor zichzelf, rest voor bank en afbetalen fam. Jij bent dus eigenlijk net zon grote boer..
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: Jij bent dus eigenlijk net zon grote boer..

Enige overeenkomst die ik op het moment zie is dat we beide in een uurtje klaar zijn met melken, en dat we blijkbaar beide gelukkig zijn met ons bedrijf, en absoluut niet met elkaar willen ruilen. De gebroeders hadden wel een vrolijk gezicht moet ik zeggen, niet zoals sommigen die zelfs op de foto nog knorrig kijken 😄. Het ga ze goed.
Cornelis
@cs-agrarJe hebt in de boeken mogen kijken Cees?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , fokkers en fokdoel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN