Eindelijk einde melkquotum, maar misverstanden vieren hoogtij de laatste paar maanden.

Wat een hoop gedoe weer de laatste tijd over die megastallen.
Als je een grote stal of een aardappelopslag/werktuigenberging/hooischuur wil gaan bouwen denkt iedereen direct al dat je daar 60000 kippen of 5000 varkens gaat houden. Kan toch ook zijn dat je een oude stal hoger wil maken voor meer licht en frisse lucht in de stal wil of meer vrije ruimte voor de koeien nodig is enz....
Melkvee is toch niet hetzelfde als intensieve veehouderij, is anders als een bedrijf meer dan 1000 koeien gaat melken, maar zie dat hier in ons land nog niet zo gauw gebeuren. De zuivelexport is erg belangrijk voor Nederland en voor de werkgelegenheid hier. Door meer export van zuivel kan de economie ook verder groeien en milieudoelstellingen worden daardoor veel sneller bereikt.

Deel dit topic

Reacties

+2
-Jan-
Ben een optimistisch persoon,mocht de markt inzakken dan heb mijn giertank klaar staan........

en deze is 5 keer zo groot als voordat de quotering kwam 😉
jop456
Dan ben ik benieuwd hoe groot jou giertank is ( 20m3 )
+1
sil
Helaas is mijn giertank nog even groot als in 1986.............dus dat gedeelte laat ik aan jullie over. De melktank is inmiddels wel 10 keer zo groot.
ijssel
Keb geen tank
+6
Nick83
Buurman hier heeft een paar jaar geleden ook een nieuwe stal gebouwd. Een best grote schuur is da. Waarvan sommige ... "buitenstaanders" ... vinden dat da een megastal is. Er zitten misschien 20 koeien meer in dan in de onze van bouwjaar eind 70(welke later nog een x verlengt is met zelfde maatvoering). Welke ze absoluut geen megastal vinden. Als je dan vraagt: waar denk je dat de koeien het beter hebben, bij mij of bij mn buurman, ja ... dan valt het stil ...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , stal , koeien , export , kippen , melken , melkvee , zuivel , intensieve-veehouderij , melkquotum , schuur en economie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0