Danillo.

Sinds kort melken we 2 vaarzen van deze stier, maar wat melken ze verschrikkelijk langzaam,het is gewoon een ergernis. Een ervan melkt zo taai dat de afname op de handbediening moet staan anders neemt ie het melkstel voor dat ie uit is al af. Moeder en oma waren super te melken maar deze, echt een ramp.

Deel dit topic

Reacties

cjw73
Ik heb een stuk of 6 geloof ik, qua melksnelheid valt het hier wel mee alleen ze zijn nu allemaal een paar maand aan de melk en nu is er niets meer aan de hand maar in het begin waren ze niet te melken zo wreed. In december hadden er 5 gekalfd die ik alle 5 met een beugel moest melken, iets wat ik verder bij geen 1 koe doe.
Greidboer
Karakter 99 op basis van 485 dochters volgens de CRV data-base.
Valt dus wel mee.....
Greidboer
Karakter 99 op basis van 485 dochters volgens de CRV data-base.
Valt dus wel mee.....
storm
Tja, ik melk geen Danillo maar als het zo erg is laat je ze ff opsteken door de veearts, direct preventief antibiotica erin en meestal zijn ze dan wel te melken. Mocht het dan nog niets zijn of ze worden mastitis gevoelig kun je ze altijd nog weg doen.
MTSTAMMINGA
Het mooie van boven je quotem melken is
Je hebt een goeie reden om zo'n taaie vaars te verkopen 😞
+1
cs-agrar
Dat wist je bij aankoop van de rietjes toch al.
mlkvhoudr
Volgens mij heb ik dit ook al een keer voorspeld, wie heeft er nog een oude stierkaart liggen met danillo daar op, ik meen dat die toen op 96 stond en ik verwachte al het zelfde scenario als bij spencer, ik zie dat die nu op 92 staat danillo

apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…
milkman1
Ja melksnelheid laag 91 geloof ik, maar is dat zo laag dat ze bijna niet te melken zijn? trouwens die ene hele taaie heeft ook maar een heel matig uier wat name betreft de speenplaatsing, staan gewoon veel te wijd en gaat hoofd waarschijnlijk maar 1 lactatie mee. Moeder was trouwens een Peinzerboy uit een Grandprix.
Atlantic heeft een melksnelheid van 96. ook oppassen dus met inzetten
mlkvhoudr
Idd goed advies om er terughoudend mee te zijn, morgen ook weer wintershow zwolle volfens mij
ek
Wij melken twee Danillo's en ben er super tevreden over. 124 en 121 lactatiewaarde en 86 en 84 punten en niet taai. Heb weer nieuwe rietjes gekocht. Je moet wel rekening houden met melksnelheid en kruisligging bij het inzetten.
pa
Quote:
@milkman1: maar wat melken ze verschrikkelijk langzaam,het is gewoon een ergernis. Een ervan melkt zo taai dat de afname op de handbediening moet staan anders neemt ie het melkstel voor dat ie uit is al af
fokken blijft gokken
ricardo
Gericht inzetten dus
jvt
Niks niet gokken in dit geval, stond gewoon op de kaart dat je ze met een nijptang moest melken. Alles onder de 96 is gewoon taaimelks, boven de 106 liggen ze vaak melk uit. Niets geen gokkerij aan, gewoon ff op letten. US cijfers hetzelfde, scs boven de 3,00 zijn vaak gevoeliger voor melkuitliggen en uieronsteking, onder de 2,20 zijn het taaie rakkers..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken , stier , danillo en bediening geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0