Illustratie van: wotan2

MELKTANK

Wat kost een mooie/goede gebruikte melktank van ongeveer 5-7 oud, met inhoud van plus minus 9000 liter ?

Deel dit topic

Reacties

+1
j h p
Rond de 1,50 euro/liter ex montage, ex btw.
producent
En mogelijk zonder koelmachine.
j h p
Incl anders heb je er zo weinig aan. 😉
+1
HansBa
Vorige week heeft Meko hier net zo'n tank geplaatst; 6 jaar oud incl montage,nieuwe melkwacht en het verplaatsen van de bestaande koelmachine naar buiten kost het 14000 euro excl. Gaat inruil oude tank weer vanaf.
producent
Wat voorn gas heb je in het koelsysteem zitten, per 1-1-2015 zijn de regels weer aangescherpt.
HansBa
R507
jan w
Kon hier 8 jaar geleden de tank overnemen van RFF, moest bijna 12000 euro voor een 9 jaar oude Delaval( 6200?) neertellen. Advies van de ledenadviseur was toen om een grotere te nemen. Er paste alleen een dikke muller in of een etscheid ( 8000 )in het tanklokaal.
Voor 6000 meer had ik er een nieuwe Etscheid van 8300 ltr. staan.
Muller was 5000 euro duurder, toen ze hoorden dat ik ook met Etscheid bezig was kon er meteen 5000 euro van de prijs af!
Heb toen toch maar gekozen voor een etscheid.
Nog geen spijt van gehad. Waterverbruik is zeer laag 24 ltr. per reinigingsonderdeel . Nadeel is dat er een verwarmingelement in zit ( stroomverbruik) , voordeel is wel weer dat de tank altijd warm wordt gereinigt.

scholtenmelkmachines.nl/
+2
verbi
Ik betaalde 1.35 euro/ltr incl koelmachine excl montage en BTW. Montage + transport kostte 1000 euro.Tank mueller was 9 jaar oud 8200 ltr.(ps let wel op de diameteruitloop van de tank)
jan w
Voor het robotmelken hebben de bij Etscheid een zelfdenkende tank, deze werkt los van de melkrobot. Verder zitten hier de koelelementen op een andere manier in geplaatst, waardoor een snellere koeling plaats vindt.
etscheid.de/etscheid/agrar_6.php/
arjan_kok
Heb hier offerte voor nieuwe van ruim 2€ per liter inclusief nieuwe koelmachine

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melktank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN