Melkspecialist de mist in

De heer Grolleman gaat hier toch echt de fout in bij de dairymaster melkstal een hoog kopvacuum zegt helemaal niets over het vacuum onder de speen opvoerhoogte wel.Ik ben dan ook heel benieuwd wat voor tepelvoering hij hier adviseerd.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Beetje meer informatie aub, onduidelijk verhaal nu te veel telegram stijl
friesboertje
Staat een artikel in de MelkVee.
ejb
Inderdaad extreem onduidelijk

als @m uut m doelt op het laatste stuk in melkvee doet hij er goed aan om eerst eens te kijken welke actie er door de ondernemer gevoerd gaat worden.

als hij doelt op eigen ervaring en de speenpunten zijn vereelt dan is er inderdaad meestal spraken van een te hoog vacuüm al zal dairymaster dat niet graag toegeven

dus welke van de twee het is weet ik ook niet want met zulke vreselijke wazige topics kun je eigenlijk helemaal niets.
+1
melktkoeien
Die boer zal m niet uitgenodigd hebben omdat het te goed ging ???
hofmiddelburg
M uut m, wat voor een bedrijf heb je precies?
+1
???????????????????????????
+2
m uut m
Dairymaster werkt in de carrousel net als in een swingovermelkstal met een hoogliggende melkleiding. Hierdoor krijg je een melkkolom in de melkslang wat zorgt voor een lager vacuum onder de speen en krijg je een groter verschil tussen de vacuum onder de speen en het pulsatie vacuum .De tepelvoering sluit hierdoor beter en de koe wordt beter uitgemolken.
De grootste fout die hier vaak gemaakt wordt is het vacuum te laag en de opvoerhoogte niet hoog genoeg (180cm).De heer Grolleman verward een hoge melkleiding met een lage melkleiding,want kopvacuum zeft niets over her vacuum onder de speen.hofmiddelburg ik heb een melkveebedrijf met een goed functionerende swingover melkstal.
ejb
De meetresultaten werden besproken met de veehouder en een vertegenwoordiger van de melkmachinefabrikant en in overleg met elkaar is besloten welke maatregelen er genomen gingen worden.

maar zoals eerder in deze topic door een ander al aangegeven: deze veehouder was dus niet helemaal tevreden over de melkmachine anders nodig je de Heer Grolleman niet uit voor een natte onafhankelijke meting.

snap best dat het voor sommige prikkers lastig is als hun zo geliefde merk eens niet positief in het nieuws komt en dan geven ze een ander maar de schuld, daarom is het ook zo verstandig dat de meetresultaten ook met de vertegenwoordiger besproken zijn.

ook ik heb wel eens een natte meting laten doen door GD en aan de hand van dat meetrapport kleine dingen aangepast.

ps. een hoog kop vacuüm klopt dus ook gewoon maar lees nergens dat Grolleman de conclusie trekt dat er dus een hoog vacuüm onder de speen is die conclusie is voor @m uut m alleen dat er een andere tepelvoering en beter na sprayen geprobeerd gaan worden en daar zal de speenkwaliteit/uiergezondheid wel de oorzaak van zijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melkstal , dairymaster en tepelvoering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5