'Droogzetrantsoen bij meer dan 12 kilo melk'

Voerfabrikant Agrifirm introduceert een nieuwe aanpak om koeien droog te zetten. Door middel van een drie-stappenplan wil het voerbedrijf het droogzetten verantwoord verlagen, waardoor er minder kans is op mastitis en het antibioticaverbruik verlaagd kan worden.

Deel dit topic

Reacties

+1
Jan Veenhouwer
In theorie is dat ideaal en als je nog nieuw gaat bouwen kun je er met je looplijnen rekening mee houden, anders wordt het omslachtig om koeien voor het droogzetten apart te moeten voeren terwijl ze wel naar de melkstal/robot moeten kunnen.
Duurmelken?
Mc_douwel
Is lang niet zo moeilijk lrachtvoerkraan eerder dicht draaien gaat hier6wkn voor droogstand al dicht laatste week ander rantsoen en bij te veel melk gewoon 1X p/dag laten staan en niet melken doen dit al een anderhalf jaar zo en voeren niet van agrifirm
jan w
En dan wel met een droggzetpreparaat droogzetten of zonder?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , mastitis , agrifirm , droogzetten en rantsoen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0