Illustratie van: Jasperfendt

Wordt THEO VAN VLIET de koning van Zwolle zaterdag?

As zaterdag 13 december komt er van de giessenstal in Nieuwlande
een dochtergroep van Struyk inzender Veecom uit Hellum en een serie individuele vedettes gezien de recente inschrijvingen zijn daar vedettes bij.....
HEEL ERG JAMMER DAT DE CATALOGUS NIET DIGITAAL BESCHIKBAAR IS HHH HEEFR KENNELIJK GEEN COMPUTER DIE ZOIETS KAN TEVOORSCHIJN TOVEREN

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Die dochter groep is dan de derde die gepresenteerd wordt, toch wel beetje mager maar 3 dochter groepen, zou dat komen door hoge kosten, 1500 € voor het tonen van een dochter groep?? Verwacht trouwens wel van janishobbyboer dat hij nu gaat kijken, dochters van zo'n topexterieur stier en ook nog eens tijdje de hoogste exterieur vererver van Italië, daar kan janishobbyboer toch niet omheen ????????
jan is hobbyboer
Jan gebruikt Goldsun, Glauco en Golden Dreams uit Italie, da's 3 van de 5 stieren die ik veel gebruik, dus italianen doen het wel goed hiero op het moment. Gebruik geen Struik, is is afgekeurd op z'n afstamming. Die NRM kampioene was niet mijn type koe. Ook geen jan op de HHH show. Ik heb niets met shows en nog minder met dochtergroepen. Geniet meer van m'n koetjes op stal, alhoewel die veel slechter zijn, heb niets met poppekast.
oldhuus
Struik zou ik ook niet gebruiken om zijn karakter, schijnen bij sommige 30x per dag door de robot te gaan. Charityman lijkt me wel een goeie stier.
kor v zevenhoven
Jan, je gaat toch niet zeggen dat je 2 zonen van de door jou verguisde GOLDWIJN gebruikt??
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@kor v zevenhoven: Jan, je gaat toch niet zeggen dat je 2 zonen van de door jou verguisde GOLDWIJN gebruikt??

Jawel, na lang beraad heb ik dat besloten. Ik heb nogal krachtige koeien die wel wat meer stijl kunnen gebruiken. Zo nu en dan zo'n stier er tussendoor leek me wel goed plan. Dus Goldsun is uit een Allen, dat compenseert nog een beetje. Heb er nu 2 van, een uit een Lyster x Kite, en eentje uit een Broker x Lheros x Charles (ja in die volgorde 😄. Zijn beide krachtige pinken. Eigenlijk is het wel goed gelukt.

Golden Dream heb ik gesexed gebuikt op een aantal van mijn pinken en daar heb ik nu het eerste kalf van. Was ook bang zulke dieren te krijgen als op de promo fotos van de stier maar tot nu toe lijkt het gokje OK. Maar zij komt uit BKB Allegro x Lheros x Charles, dus erg veel kracht in de moederlijn. Krijg er nog een paar, dus we zullen zien.

Het Goldwyn trekje van slecht zuipen als kalf hebben ze beide wel overgenomen. Ik heb een paar keer de specialiste (mijn vriendin) in moeten schakelen om ze aan het drinken te krijgen. Die heeft daar zo ongelooflijk veel geduld mee, dat lukt mij niet.

Die Glauco is heel ander soort trouwens, dat zijn echt krachtige kalveren//pinken, helemaal mijn soort, heb er 3 van maar zijn er nog wat in aantocht.

Mijn mening over Goldwyn is trouwens nog niet gewijzigd. Stier is op 99% van de Nederlandse koeien volledig ongeschikt.
gerrie-hul
Noordhollander Effen afwachten want er komen er meer Wie weet zit er wel een verrassing in het vat

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , dochtergroep en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN