Met SAC-Glass displays in melkstal overbodig

SAC introduceert op de Eurotier in Hannover een applicatie voor Google Glass. Met de SAC-Glass krijgt de veehouder tijdens het melken automatisch de koegegevens in beeld van het betreffende dier waar hij voor staat. Wanneer de veehouder een stap opzij doet om het volgende dier te behandelen krijgt hij vervolgens de melkproductie, lactatienummer en lactatiestadium van die koe in beeld. De applicatie is nog niet in de praktijk beschikbaar omdat Google Glass nog in de ontwikkelingsfase zit. In een video vertelt Ard van Straten van SAC over SAC-Glass.

Deel dit topic

Reacties

ROORDA J
Interesante ontwikkeling.Eindelijk weer een visiueele beleving van een melkglas vol melk en krachtvoer hoeveelheid ,zoals vroeger aan het touwtje te trekken waar door je weer feeling hebt wat er gaande is.Ik heb wel een totschsceen beeld in de melkstal hangen ,maar daar heb je amper tijd voor om het melkproces te volgen ,laad staan gegevens in te voeren
arjankok_
As je dit op je netvlies krijgt bij iedere koe zie je het op den duur toch niet echt, na het melken een lijstje bekijken met afwijkingen lijkt me iets beter te behappen
cs-agrar
Niet teveel om je heen kijken dus, anders raak je idioot van de info-wisselingen. Lijkt me een zonde van de energie-ontwikkeling. Trend is groter en externe melkers of robots.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melken , koe , melkstal , sac , melkproductie , eurotier en google glass geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2