Zaagselstrooier

Gebruikers vertel is dit wat

Deel dit topic

Reacties

friesboertje
Ik snij een zakje door de helft en neem een helft mee. Hoef ik niet eerst te vullen, kan meer meenemen en geen boormachine nodig. Ik zou het niet kopen. Lijkt mij ook nogal uitputtend voor je arm.

Edit: Zie net dat dit met een schuine band om je schouder zit. Dit is niet bevorderlijk voor je wervelkolom/rug, als je dit dagelijks moet doen.
gezienus
Wist helemaal niet dat zoiets bestond we gebruiken hier stro meel maar had vanmidag eentje aan de deur die mij zoiets wilde aandraaien principe is niet verkeerd voor kalk kan ik mij er wel iets bij voorstelen of het wordt 1 stofwolk
de hoef
Quote:
@: gezienus

gewone landbouw kalk stuift niet
ricardo
Lijkt me meer iets voor zwarte piet voor de pepernoten dan met zon pruts ding de boxen te strooien.
ricardo
Lijkt me meer iets voor zwarte piet voor de pepernoten dan met zon pruts ding de boxen te strooien.
Farmer_
Je moet wel een goede accu boor hebben voor dat ding.
Marsman
Heb hier een kalkstrooier (Vink) met dat principe, het kleine model. Met gewone kalk is de bak goed te tillen, met Boxclean is het loodzwaar. De band helpt wel, maar snijd/drukt flink. Het verdeeld de kalk mooi, stuift wel aardig. Een flinke accuboormachine is van belang, had een kleinere, accu's waren te licht.

Ben tevreden over het systeem, simpel en gemakkelijk.
dorpsrandhoeve
Werkt goed, gebruik het voor zaagsel/kalk mengsel.

Hoe voller je hem doet, hoe zwaarder hij wordt. Heel raar is dat.
+1
david2
Je kunt in ieder geval wel lekker je hand in je zak houden met zaagsel strooien, haha
ronnie2
Hier ook een werkt mooi geen zware emmers dragen kreeg last van onderarmen deze hangt mooi aan een band over je schouder
wel wat vaker vullen en soms een keer schudden voor zaagsel te laten zaken
verder 2 schroef machientjes van cranenbroek 18 volt samen 40 euro regelmatig laden . je kunt ze uit proberen bevalt het niet stuur je ze terug .
zeer makkelijk bij veel poorten .
gezienus
Zullen die ook hakselstro kunnen verwerken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4