Bleker biedt Dierenbescherming cadeau

Voorzitter Henk Bleker van Vee&Logistiek Nederland, de brancheorganisatie voor handel, transport en import en export van levend vee, biedt directeur van de Dierenbescherming Frank Dales een veetransportreis als cadeau aan.

Deel dit topic

Reacties

+1
verbi
Mensen mogen wel 16 uur in een krap vliegtuig zitten en vee dat luxer in een veewagen zit mag max 8 uur, raar volk die dieren bescherming
cloggie
Als "actiegroepen" zoals de Dierenbescherming, Wakker Dier en meer van dit soort spul nu zelf eens in gaat zien dat ze in feite ZELF de oorzaak zijn van dit soort transporten, dan komen we al een heel eind.
Nu vraag je misschien, hoe bedoel je dit?
Well, met hun voortdurend gedram en gedonder door hokken open te zetten, dieren vrij te laten, filmpjes te vertonen van in hun ogen slechte leefomstandigheden van dieren heeft dit soort groepjes er voor gezorgd dat veel bedrijven gestopt zijn met het opfokken van bijv kalveren. Dit soort opfok is daardoor naar landen met minder strenge regels verhuist omdat het daar nog niet als crimineel word beschouwd om kalveren te houden zoals in Nederland.
En aangezien er mensen in Nederland zijn die een stukje kalvervlees wil eten worden die beesten naar Nederland gehaald met een vrachtwagen om daar geslacht te worden.
Dus tja, wat willen ze nou helemaal, stoppen om vleesvee binnen te halen en daardoor iedereen in Nederland maar vegetarier te laten worden?
JohnFr
Je moet wel goed lezen !!!
„Zolang de kalveren beter af zijn in Nederland dan over de grens, willen wij dat blijven doen. Met deze kalvertransportreis willen wij laten zien dat de jonge dieren op een prima manier worden verzorgd en behandeld tijdens het transport.”

Misschien moet je dit ook maar eens lezen:
vee-logistiek.nl/blog/waarheid-als-een-koe/
"""Waarheid als een koe"""
cloggie
Mmmm, met het verkeerde been uit bed gedonderd soms?
Het gaat erom dat kalveren naar Nederland gehaald worden, om verder afgemest te worden ja, dat kan ik ook lezen. Maar ondertussen ook om geslacht te worden lijkt mij.
De reden dat er, in mijn ogen tenminste, kalveren naar Nederland gehaald worden is denk ik niet omdat er een overschot aan kalveren in Nederland is, of wel dan? En dat komt denk ik omdat er door deze "organisaties" jaar in jaar uit gehamerd word op zogenaamd dierenleed. Daar word je als producent echt niet vrolijker van lijkt mij, of wel dan? Dus er zijn naar mijn idee te weinig veehouders die voorzien in de kalveren voor de opfok, daarom worden die beesten uit Verweggistan gehaald.
+1
BernieX
Slimme aktie van Bleker & Co. De aanval is de beste verdediging.
cloggie
Trouwens, John, ik snap eigenlijk niet waarom je mij zo aanvalt, want dat doe je vind ik. Hoezo? Mijn reaktie was totaal positief naar het bericht toe, dus ergens mis ik iets denk ik.
+1
Nico96
De meeste kalveren die hier naartoe worden gehaald, worden na het slachten weer geexporteerd. Van mij mogen ze wel wegblijven.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's export en henk bleker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN