Oormerk trauma.

op20 april koeien dag en ook nachts toen naar buiten.op dat moment gecontroleerd en bijgeplaatst, maar elk oor had toen een oor flap! ze hbben sinds die dag nooit een kop weer door het voerhek gehad maar nu is het 4 maanden later zo dat meer dan 30% een oormerk kwijt is wat is het toch een rot zooi!

Deel dit topic

friese koemelker

Reacties

welk merk?
Geen bomen palen of drinkbak waar ze tegenaan kunnen jeuken? Vind hier net zo veel oormerken voorin ligbox als aan Voerhek.
fleckie86
probeer B flex eens
kaas
ja heb ik ook voldoet best
friese koemelker
dit is allflex.heb wel een enkele gevoden in de stal maar oder de agrastering eingelijk nooit. ze worden ongeveer 3 jaar en vallen er dan spontaan uit en liggen overal door de weilanden. we hebben al een plasticsoep in de oceanen . nog even endan plastic pudding in de weilanden. er moeten wel al 2000 liggen al die jaren samen.
DeBoerin
Quote:
@friese koemelker: er moeten wel al 2000 liggen al die jaren samen.

Dit zegt veel over de kwaliteit van de oormerken, maar ook wel iets over u. Want als er iets is wat zo slecht bevalt dan stap je toch over op een ander merk ?
de hoef
er zal waarschijnlijk ergens iets loszitten of een strotouwtje hangen ,vorig jaar hier bij de kalfjes ook gehad ,daar zat een strotouw aan een pijp met een los stukje eraan de helft van de nummers eruit na een maand kwam ik erachter ,touw weggehaald ,en nooit geen nummer er meer uit .met een voerhek het zelfde gehad een paar losse spijlen veel oormerk verlies ,nieuw voerhek erin geen lasr meer
+1
oldhuus
@de hoef
Hier bij het jongvee 0,0 uitval totdat ze in ligboxenstal met vastzethek komen. Is zo'n brouwers hek waar de vergrendelingsbuis onderaan zit. Heb bij een gedeelte al die rammeldingen er afgeslepen denk straks 3 kwart en een gedeelte om af en toe vast te zetten, voor oornummers plaatsen bevoorbeeld..
Had trouwens eerst Dalton, die werden zwart. Toen allflex, die zijn te stug, en nu B Flex en bevalt goed. Heb nog geen uitgevallen gevonden.
@oldhuus
Wij gebruiken Chevillot van firma Hut.
Aan eind van stalseizoen vallen de meeste uit.
Ongeveer een stuk of 10 in totaal op 60mk.
+1
de hoef
@Koeienboer Jannes
je moet ze ook niet vast zetten aan de nummers
maar aan een halster
+1
pmvdz
Wij hebben b-flex via reproplus bevalt prima en bij verlies gratis vervanging
gezienus
Die gratis vervanging zegt al wat hierzijn ze ook gratis heb geen mogelijk om een merk uit te kiezen maar verlies is nihil
Foliepak
Wij zijn twee jaar geleden overgestapt naar B flex voorheen Chevillot.
Oormerken die uitvallen zijn alleen van Chevillot van de 480 zijn ongeve er nog 100 van Chevillot eindelijk van die rotzooi af. Bij bestellen meestal binnen twee werkdagen in de bus !!!
oldhuus
Ja bij Allflex (Hut) krijg je maar zoveel % gratis vervangen, alleen nu had ik de dozen bij BFlex besteld en vervanging bij Allflex besteld, wilden ze ineens die % niet meer vergoeden, dus direct reservenummers ook bij nieuwe leverancier bestellen.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , voerhek en oormerk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!