DDB: melkproductie EU per direct reguleren

De melkproductie in de hele Europese Unie moet per direct worden ingedamd om de klappen van de Russische boycot op te vangen.

Deel dit topic

Reacties

vanloon
Ja, wie begint als eerste met minder te produceren, ja zeg maar wie?
+2
Clooney
Die russen echt geen kaas minder consumeren, de route kan hooguit wat anders gaan lopen. Is enkel wat paniek lopen maken en de handel doet daar zeker graag aanmee. Is gewoon een kwestie van 't hoofd koel houden en is een storm in een glas water.
-1
Fryslanboppe
@vanloon, allemaal tegelijk zou ik zeggen! Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn. Beter nu, dan dat straks een heleboel van ons in de gigantische problemen komen. En ik denk niet dat de banken ons lang zullen helpen deze keer.
+3
wordwakker
Misschien eerst maar eens even aankijken en idd zoals Clooney het ook zegt, het hoofd koel houden. Als de EU dat in eerste instantie had gedaan en niet gelijk had lopen roepen Rusland dit, Rusland dat, dan waren we nu niet op dit punt aanbeland.
-1
Grasbaal
Opa van de Boerderij bekijkt het anders:

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/…

Bron: Facebook/Boerderij
Greenmark
DDB is tegen opkoopregelingen. Interventie dus. De laatste keer dat we interventie hadden, in 2009, heeft dat de EU honderden miljoenen opgeleverd. Melkpoeders die opgekocht waren op prijzen van € 1700/ton werden succesievelijk uitgevent tegen prijzen die gemiddeld 25 tot 30% hoger lagen. In juli 2009 was er 282.000 ton MMP opgekocht. Gemiddeld is daar door EU ( exclusief beheerskosten) € 500/t aan verdient. Wat is precies het argument tegen Interventie ?
+1
gezienus
Nemand wiil voor de interventie prijs melken
+1
George
Die opkoopregelingen zijn eigenlijk ook geen oplossing , je kunt er naderhand de markt nog geruime tijd mee verzieken.
Greenmark
@ Gezienus : Uiteraard wil niemand voor de interventie prijs melken. Dat is nou juist de bedoeling ervan. Ik weet zeker dat nog minder dan niemand voor onder de interventieprijs wil melken. En dat zou de consequentie zijn als je niet intervenieerd.

@ George : Dat klopt niet. De laatste keer dat we interventie hadden is de regeling vervroegd opgeschort omdat de markt inmiddels zijn werk had gedaan. D.w.z. Ver boven de IV prijs was uit gestegen. Zelfs toen interventievoorraden weer aan de markt werden verkocht gingen prijzen niet meer naar beneden. Dat is precies de reden waarom de EU ca. 1,5 miljard bruto heeft kunnen opstrijken.
+1
We moeten het wel hebben van de export,, en als die wegvalt,en er komt vors meer melk en die komt er, kun je raden wat de prijs gaat doen, toch voor de zekerheid 1 jaar verlengen, LTO is te stellig met hun afwijzing !

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkproductie , reguleren en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0