Tepelvoering- en beker in één kan minimaal 8.000 melkingen mee

Het ei van Columbus, 4 dollar per stuk lijkt goedkoop?: chinamilker.en.alibaba.com/product/… :

Comfort Solutions Europe heeft sinds kort een tepelvoering in haar programma waarbij de tepelvoering en tepelbeker één geheel is. Opvallend is de lange levensduur van de tepelvoering met 8.000 tot 12.000 melkingen

„De Comfort Hybrid Inflations hebben een driehoekvorm in de tepelvoering. De tepelvoeringen geven geen overdruk op de spenen maar het melkkanaal wordt wel volledig afgesloten. Deze techniek maakt dat de Comfort Hybrid Inflation een zeer subtiele voering is voor de spenen. Elke tepelvoering heeft een eigen ontluchting waardoor ze sneller uitmelken en de spenen droog blijven", aldus de leverancier.

De voeringen incl. korte melkslang en korte pulsatieslang kosten 83,00 euro per set van stuks stuks.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Er zijn zelfs al praktijkervaringen met deze nieuwe tepelvoering/beker:

De koeien melken snel uit en ze zijn rustiger!

Wij kozen voor deze voeringen vanwege de individuele ontluchting per speen en omdat grote veehouders in Amerika ze ook gebruiken. Door de individuele ontluchting is de speenbelasting drastisch omlaag gegaan. De spenen lijken zelfs beter geworden te zijn. Daarnaast melken deze voeringen veel sneller uit dan onze vorige voeringen.

Onze vorige voeringen bevielen ons prima, maar we merken dat deze voeringen nog veel beter zijn. Onze koeien trappen nagenoeg niet meer. Het is mooi om de pulsatie te zien werken. De spenen zijn kurkdroog omdat er door de ontluchting geen sprake meer is van speenwassing.

De voeringen zijn erg licht en daardoor fijn in de omgang. Wij vinden het ideaal dat de voeringen in hun geheel vervangen kunnen worden. Dit scheelt heel veel en zwaar werk. Na een jaar gebruik merken wij geen slijtage en op basis daarvan verwachten wij 10.000 melkbeurten minimaal te kunnen behalen.

Familie Krol, Boekel - 90 melkkoeien - Gebruiken Comfort Hybrid Inflations ongeveer 1 jaar

Bron: comfortsolutionseurope.com/index.php/de/…
aldert
Lange levenduur ? totdat hij kapot getrapt word .
Petro Pelgrum
Wij hebben Milkrite maar valt ook nog niet mee,sommige kwartieren worden niet goed of helemaal niet goed uitgemolken.
Er is te veel vacuum in de kop omdat er ook lucht door de drie kieren langs de spenen gaat.
+1
cs-agrar
Die milkrite's hebben toch juist een beluchte kop? Tijdens onze Deense reis leek iedereen dolenthousiast over die dingen
Petro Pelgrum
Ja het ging ook super maar de laatste 5-6 maanden minder.
Er komt een Belg van Milkrite de boel nakijken.
De spenen zijn ook kurk droog en ook geen uitgetrokken slotgaten maar veel kwartieren melken slecht uit, en het zijn ook geen taaie koeien.
Farmer_
Die van Copulsation bevallen me nog steeds het beste, lekker licht en +-2cm langer dan de gangbare tepelvoering, sluit de speen beter af in de rustfase van het vacuum(dus geen kapotte slotgaten), erg flexiebel, melken goed uit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken , cow , levensduur , tepelvoering en milking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5