Elke mestput is eigenlijk één grote gasbom

€Elke mestput is eigenlijk één grote gasbom. Eén vonkje kan de boel laten ontploffen.” Die waarschuwing is afkomstig van brandweervrouw Jetty Middelkoop.  

Deel dit topic

Reacties

innovator
En zuurstofrijke mest in kelders of silo's, is daar een verschil mee met zuurstof arme mest? melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/63373/
Grasbaal
Zorgen over gevaren emissiearme vloer

"Met een emissiearme, dichte vloer is de uitstoot van ammoniak in de stal inderdaad minder groot. Maar de gassen hopen zich op in de mestkelders. Daarmee los je het probleem niet op, je verplaatst het", zegt mestspecialist Eddy ter Braak

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
fries8
Bij mij borrelt de mest in de put..
Karel58
Ammoniak sluit je niet op in een mestkelder. De gassen komen er bij de putgaten of lekke kleppen in de stal vrij. Tevens komt bij het uitrijden van mest wolken extra ammoniak vrij.
DirkdVGP
Misschien een uitdaging/mogelijkheid om de brandbare gassen op te vangen en te verbranden in een motor welke is gekoppeld aan een generator?
tijgernest
Het zou mooi zijn als elke mestput zonder tussenstap zou kunnen worden gebruikt als vergister. Dat zou veel investeringen schelen en vergisting mogelijk veel rendabeler maken! Ik ben benieuwd wat er op dit gebied de komende jaren gaat komen.

Het is trouwens niet verstandig om ongezuiverd mestgas direct aan een motor te voeren. Het meeste H2S zou eruit moeten worden gehaald om snelle (en kostbare) aantasting van de machines door dit "zure gas" te voorkomen.
DirkdVGP
Hoe wordt dit gas er dan uit gehaald?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestput , brandweer , jetty middelkoop , mestmixen , vrouw en brandweervrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4