Exeem onder het uier.

Prikkers, even advies nodig. Wij hebben bij onze melkveestapel een aantal hardnekkige gevallen van exceem onder het uier tussen de kwatieren. Heb al een aantal middelen uitgeprobeerd maar helaas zonder of zeer matig succes. Bij de GD is dit een bekend probleem maar ook daar geen passende oplossing. Door het robotmelken wordt het wat lastiger om de koeien vaak makkelijk te behandelen. Wie heeft voor mij een oplossing om van dit hardnekkige probleem af te komen.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Twitter reactie:

@RiaDerks1 wij hebben goed resultaat gehad met aluminiumspray (geen zinkspray), vraagt wel om volharding minimaal 1 week tot 2 weken.
vaak
Bij ons is het ook een groot probleem.Ik kan het onder controle houden door ze 2 x daags droog te wrijven met uier papier onder het melken en dan royaal inspuiten met ctc-spray.
Maar elk geval heeft wel zeker 2 maanden nodig om te herstellen. Zeer hardnekkig. Vanavond had ik er weer een die vandaag gekalfd heeft. Een zeer diep gat. Laatst had ik er een met een bloeding die eruit spoot. De veearts erbij gehaald maar die kon ook niks doen want de huid is daar zo rot dat hechten niet gaat. Is gelukkig vanzelf gestopt en is nu bijna genezen. Volhouden.
+1
aapie
Wat ook wel eens wil helpen is met een nat afwasblokje er over heen wrijven. Eerst plek ff droog maken en dan insmeren. Wel uitkijken want het prikt een beetje. Het komt omdat ze last hebben van fosfaat tekort en dat zit wel in die blokkies zelf hebben we er goede ervaringen mee.
Farmer_
Kopersulfaat met water in een rugspuit, een paar weken elke dag eronder spuiten, helpt goed.
+2
Hansel
Ik had er ook last van bij een koe, de klauwverzorgers zagen het tijdens het bekappen, ze zeiden smeer er maar hoof-fit gel op werkt perfect.
Zo gezegd zo gedaan, 1 keer flink ingesmeerd in de kapbox, enkele weken later was het weer mooi dichtgegroeid, succes.
+1
MBTrac1100
Klopt, vorig jaar ook een keer gedaan met een vaars, 3 weken later was alles weer netjes dicht. solka kanters.nl/producten/klauwverzorging/…
vaak
Inderdaad, Aapie. Je brengt me op een idee.
Ivm het hele mestgebeuren ben ik sinds vorig jaar fosfaat arme snijmaïs mineralen gaan voeren om het fosfaatgehalte te drukken. Het zou inderdaad wel eens iets met elkaar te maken kunnen hebben.
-1
meelezer
Het is volgens mij een gebrek aan zuurstof. Waardoor anaerobe bacteriën actief worden. In het verleden een aantal koeien mee gehad. Bij regelmatig sprayen met oxytetraspray is het handhaafbaar.
Het probleem is dat het eigenlijk levenslang weer terug komt.

Vaak lijkt het voorbij, maar als de behandeling wordt gestaakt steekt het toch de kop weer op. En het kan behoorlijk stinken.
Grasbaal
E-mailreactie Durk: Hoi Co, Hier een reactie op uierecxeem; Wij gebruiken Repiderma van Intracare, heeft bij ons ook bij zeer ernstige gevallen prima geholpen. 1 a 2 x per week er op spuiten dan 1 x per 1 a 2 weken nabehandelen.
milkman1
Jodiumzeep wil ook nog wel eens helpen. Verkrijgbaar bij veearts.
rayontario
Het beste bij ons werkt hier tegen de Flora Optimaal een vloeistof met een spuitje opbrengen en de bacterien verdwijnen als sneeuw voor de ZON
100 % natuurlijk en niet giftig en geen antibiotica
Als we alles zo blijven verschralen dan komen er nog pittig wat problemen aan in de melkveehouderij, mineralen moet omhoog in rantsoen en verdere ondersteuning van Levers door o.a Keto Protect
MBTrac1100
Ik krijg altijd het idee dat je wat wilt verkopen, klopt dit?
BernieX
Flora Optimaal waar kun je dat krijgen? Wat kost het?
Hoe vaak moet je een koe behandelen?
avondrood
Spreekt me aan. Graag een reactie Ga vandaag met een aantal de hoofgel starten. Ben benieuwd.
vaak
Ik heb het vermoeden dat het probleem echt groot is, dus niet alleen bij ons.
de hoef
@vaak
denk dat het meevalt ,heb er hier 1 gehad was ook een hele oude koe ze is nu weg
casev
@de hoef
Ik moet het niet te hard zeggen, maar exeem onder het uier heb ik hier in de stal eigenlijk nooit. (mortelaro ook niet, dus dat zal wel verband houden met elkaar)

Een groter probleem is hier bij vaarzen, waar de huid kapot is tussen de achterpoten en het uier.
Begint vaak bij teveel zucht bij het afkalven. En het enige dat een beetje werkt is regelmatig talkpoeder er op zien te krijgen.
de hoef
@casev
ik weet het niet casev heb geen exceem,maar volop mortalaro,en zeker als ik boven de 20 ureum kom.tussen de achterpoten en uier komt hier gelukkig bijna niet voor ,en als ik het heb kun je de vaars gerust afschrijven
+1
de hoef
Het is toch familie van de mortelaro?
+1
Farmer_
Koe ligt met de poot tegen het uier en dan kan ze het krijgen.
josl
Goeie ervaring met hoofgel van intracere. Nadeel van robot is dat je het pas opmerkt wanneer ze echt gaan stinken. Het ruikt sterk naar mortellaro, dus op dezelfde manier behandelen.
aldert
Heeft vooral met de weerstand te maken volgens mij,ik mag het misschien wel niet schrijven ,maar sinds we een Broncorrector hebben is dit probleem helemaal over.
avondrood
Moet je me ff uitleggen wat voor die dat is. Nooit van gehoord.
aldert
Kijk maar op de website broncorrector.com/ ,en als er vragen zijn dan zie ik die graag.
avondrood
Moet je me ff uitleggen wat voor ding dat is. Nooit van gehoord.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melken , melkveestapel en robotmelken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0