Pelikaanbak silagegrijper

Ik ben op zoek naar een pelikaan bak voor een 6 tons loader
zit te denken aan een 220 of een 240 breed
wat ik opmerk is dat er veel te koop zijn voor rond of iets op de 2000 euro
bv safire maar er zijn ook bakken te koop ven rond de 3500 euro bv holaras heykamp
wat raden jullie aan ik moet elke dag voor 120 koeien mengwagen gaan laden bvd

Deel dit topic

Reacties

+2
gezienus
Neem een Redrock silagetang/ kuilhaper mooie gladde kuil mínder broei
GeertS
Enkele jaren met een pelikaanbak gewerkt. Nu toch een happper gekocht met mes. Een mooie vaste kuilwand die minder gevat voor broei is.
Nu een AP 200 Dichte bak. shovel krap 6 ton
duitser
Hier sinds een aantal jaar de mercedes onder de pelikaanbakken.
kock-sohn.de/pages/de/…

Niet de goedkoopste maar oerdegelijk en 4x gelagerd. Voor een shovel is het beste de XL uitvoering. 200 koste toen ong 4500 euro. Na 3 jaar shovel omgeruild voor voorlader, kon de bak top omruilen voor een kleinere zonder bijbetaling. De oude is nog te koop, wel een beest van een bak.
engberssoehne.de/de/ltgebrauchtmaschinen/…
ronnie2
Geerts wat kost de ap happer
gezienus
Lees mijn mening nog maar eens melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/picture/821/

werktuigen.nl/ads/details/…

maar vroeg eerst eens naar deze prijs zie ze hier in de buurt bij boeren waar ze niet op visiete zijn onverwoestbaar bromach.nl/kuilhappers/overzicht/…
pinokkio
We hadden eerst een ap, nu redrock, is wel duurder in aanschaf maar heb er geen spijt van, gaat langer mee denk ik.
GeertS
Ik denk dat als je niets inruilt rond de 5000
Petro Pelgrum
Het makkelijkste is een pelikaanbak waar de klem in totaal binnen de bak valt als die zowel open als dicht is.
Is handiger bij opscheppen tegen de kuilwand en muur.
jvt
Krijg je wel het probleem dat de hoek van de cylinders anders wordt, meer horizontaal gezet tov schuin van boven. Vraagt nogal wat extra kracht, niet elke shovel trekt dit dan...
ricardo
Was laatst bij iemand op excursie kocht ieder jaar een nieuwe red rock dan was ie total los voerde 300 koeien.
MBTrac1100
Ook een keer gehoord van iemand met veel koeien, elke drie jaar de redrock aan puin. overgehaald door de verkoper en ap aangeschaft. al jaren plezier van gehad
+1
Erco
Het is net hoe je ermee omgaat. de een kan er 10 jaar mee toe en de ander verknalt m in 1 jaar 😉
-1
FRL Melkveehouder
Ik heb een pelikaanbak gekocht via www.pelikaanbak.nl voor rond € 1800. Ik heb een tractor met voorlader. Ik gebruik de bak voor klusjes rond de boerderij zoals vezels laden en strohokken uitmesten etc, als je er iedere dag mee kuil gaat uithalen uit de bult komt het er wel op aan. Dan is een dure Hekamp niet onverstandig. Als die van mij stuk gaat dan koop ik wel weer een nieuwe dat kan ook voor die prijs.
+2
oldhuus
Hekamp heeft wel een mooie kuilhapper met dichte bodem, deze schijnt ook nog onder de bodem te snijden dus minder de kuil los te trekken. Maar 7-8000 euro is me wat te veel geld, werk nu met een gebruikte kuilsnijder van 1500euro op shovel, kleine blokken direct in de voerwagen en een net snijvlak.
ronnie2
Vandaag een strautman haper op proef gehad geen nieuwe maar gewoon om te proberen of het iets voor mij is
een wikkelbaal snijden ging tot op de helft jongvee kuil is wel 70 procent DS dat ging niet was gehakkseld. mais vond ik ook maar matig loader komt voor van de grond bij het snijden
laatste graskuil melkvee 40 DS ging best goed niet helemaal tot onder weg gesneden maar best aardig .
misschien morgen wat scheper maken misschien dat het scheelt anders ga ik hen vlug om ruilen voor een pelikaan bak of doe ik iets verkeerd
Marsman
Ik snijd ook pakken uit met kuilvoersnijder en shovel, hierbij zet ik de hydrauliek (heffen-zakken) in de zweefstand. Komt de shovel van voren niet van de grond en snijd het tot onderaan netjes uit. Voorheen trok ik gras er uit met pelikaanbak. Vrij snel last van broei, met snijden geen last.
oldhuus
Heb altijd lastcompensatie er op, hydrauliek naar kuilsnijder (strautmann hx3) staat altijd wel deels in de zweefstand met een bypass met draaiknop anders te veel liters olie.
hookwood
Hier ook snijden met de shovel in de zweefstand. Werk nu al 6 jaar zo met een standaard Strautmann HK van 1998. Ik snij met een klein beetje gas, gaat prima, maar ik laad met een 4-in-1 bak. Dit morst wel meer dan met een pelikaanbak is mijn idee. Binnenkort maar eens een pelikaanbak proberen.
koeman
Quote:
@ronnie2: vandaag een strautman haper op proef gehad geen nieuwe maar gewoon om te proberen of het iets voor mij is
een wikkelbaal snijden ging tot op de helft jongvee kuil is wel 70 procent DS dat ging niet

misschien was een happer beter geweest als een haper... goed scherp maken scheelt wel maar waarschijnlijk is de olieopbrengst onvoldoende
cs-agrar
Quote:
@koeman: misschien was een happer beter geweest als een haper... goed scherp maken scheelt wel maar waarschijnlijk is de olieopbrengst onvoldoende

Met ronde balen in 2-en happen komt de plaatsing van het mes tov de tanden er goed uit.
Als de tanden net te kort zijn, en/of het mes komt niet ver genoeg over de tanden, buigt gras op de tanden en wordt niet gesneden, kan je mes nog zo scherp zijn, maar het wil niet. Bij kuil heb je daar minder last mee omdat het snijvlak niet echt mee geeft.
koeman
@cs-agrar
ja, daar heb je gelijk in. Ik dacht alleen aan een happer met dichte bodem omdat ik daar zelf mee werk.
jvt
Als de shovel van de grond komt zet je bak waarschijnlijk schuin voorover in de kuil. Probeer eens juist iets achterover de bak de kuil in te duwen, probleem opgelost..
anonymous_430
Ik werk met een freeswagen. Structuur laad ik met een manitou buggyscopic. Zon mini verreiker met een voorladerbak van quicke er aan. Wordt ook als kruiwagen gebruikt. Gras en mais frees ik er in en kv uit een silo op een bok. Werkt prima en snel. Heb ook minder brandstof nodig dan met trekker en voorlader en losse mengwagen. Toegegeven, ik voer wel veel mais (meer dan 70 procent)
De bak van quicke is zwaar en degelijk maar ook die slijtte hard. De cilinders er aan zijn ook erg dik. Dat is lastig want dan gaat hij niet snel open of dicht. Je knijpt er overigens wel alles mee uit de kuil.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen , koeien , bvd en loader geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
28
TREFWOORDEN