Illustratie van: FarMachine

Mestscheider

Wil diepstrooiselboxen gaan vullen met dikke fractie. welke mestscheider is het meest aantrekkelijk qua prijs/kwaliteit.

Deel dit topic

Reacties

ROORDA J
Elke firma prefereert zijn eigen merk als de beste.Uit al deze verkoop verhalen meende ik ook de beste te hebben gekocht maar deze moet nog uit gevonden worden.DODA heeft een aantal sterke eigenschappen zoals een robuuste planetaire aandrijfing en zware electromotor.Onlangs na 1000 dr uuren al wel een gescheurde zeefkooi ten gevolge van een versleten schroefvijzel.Bijde overigens garantie en goed opgelost door de leverandsier.
Dre van Helmond
Hier in de buurt hebben verschillende veehouders een Bauwer vijzelpers van de firma Op T Root In Ospel .
Zijn tevreden gebruikers.
jan w
Heb het idee dat de droge fractie uit de Doda droger is dan uit de Bauer.
wally
Volgens mij hoe droger hoe lager de capaciteit en ik huur per uur dus altijd afweging tussen prijs en ds tijdens draaien
ROORDA J
De cap is afhankelijk van de lengte van de zeefkooi omdat deze in bij de gevallen, droog of nat de vezel uit de drijfmest filteren.Vervolgens bepaald de tegendruk op de schroef de droogte van het eindproduct.Een natter prod zal wel een grotere ,hoop" op leveren maar je moet altijd op basis van dezelfde DS vergelijken.
paultje009
Zijn hier ook mensen bekend/ervaring met keydollar en sepcom scheiders?

Bauer is nogal prijzig......?!
Koeienboer Jannes
Niemand?
pieter wer
Werk al 3 jaar met een sepcom en goed tevreden. ik heb waarschijnlijk de topic 3 weken geleden gemist

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestscheider , dikke fractie en diepstrooiselboxen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2