Deense boter niet aan te slepen.

Arla kan de vraag naar boter in Duitsland, onder het merk Kaergården, niet bijhouden. Er dreigt zelfs een tekort te ontstaan. De boterfabriek in Holstebro zit overbezet en daarom moet in 2014 een deel van de boter productie plaatsvinden in het Duitse Pronsfeld. Kaergården is in Duitsland gelanceerd in 2006 en is Arla's grootste verkoopsucces.

Je vraagt je dan af, waarom Campina hier niet in kan springen. Onze boternotering blijft al een aantal keren op een rij zakken. De boternotering bij RFC is direct markt gerelateerd. Alle andere componenten, zoals lactose, zitten in de eiwitprijs. RFC mag daarom wel eens tekst en uitleg geven, waarom zij met Buttergold niet zo succesvol zijn als de Denen.

Link alleen aanklikken als je Deens wilt lezen.

Deel dit topic

Reacties

+3
KOC1981
De boternotering van RFC is inderdaad marktgerelateerd, maar niet aan hun eigen markt, wel aan prijzen van PZ,... dus nu hieraan de conclusie verbinden dat RFC de laatste 3 maanden niet goed haar best gedaan heeft met de boter is fout.

Verder klopt je opmerking wel als je navraag doet over jaarcijfers 2012 was boter zeker een van de problemen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , campina , boter , arla , rfc en lactose geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0