'Swingover duurder dan visgraatmelkstal'

Een Swingover melkstal met 28 melkstanden is duurder dan een 2 x 14 visgraat melkstal, stelt het Duitse overheids-adviesburo Landwirtschaftskammer Niedersachsen te Oldenburg. Dat heeft te maken met de hogere apparatuurkosten en de grotere melkstaloppervlakte. 

Deel dit topic

Reacties

Druk
Beetje rare vergelijking toch, 2*14 visgraat versus 2*28 so 😞

Wij hebben ook voor de keuze gestaan met als doelstelling 100 melkkoeien per uur melken, in volgorde van hoogste jaarkosten: rotor 24 stands, zij-aan-zij 2*14 stands en swing-over 2*16 stands. Uiteindelijk gekozen voor zij-aan-zij 😃
pieta
Voor deze conclusie had je volgens mij geen onderzoek hoeven te doen. Verschil zit in capaciteit.
ricardo
Daarmee bedoel je dat de 28 stands swingover veel meer capaciteit heeft dan de dubbel 14 neem ik aan?
pieta
@ricardo
Dat lijkt mij wel. Tenzij je een rapidexit hebt bij de andere.
+2
cs-agrar
@pieta
lijkt mij niet, hoe kan het nou dat een 28stands sw-o (2x14) sneller is dan een standaard 2x14?
Het is wel leuk die vergelijkingen, maar staat er ook wel eens iemand bij stil hoe de melker zijn werk doen moet? Dat kies ik toch een draaistal
+1
ricardo
@pieta
Volgens mij moet je als je voor capaciteit gaat beide uitvoeren met snelwissel en brok voeren, dan komen ze er ook nog snel in.
pieta
@cs-agrar
Dat zit hem in het wisselen. Bij een swingover heeft rapidexit minder nut. Maak je een 2 *14 rapidexit dan bouw je al snel zeker zo groot als bij eenzelfde swingover.
ricardo
@pieta
ik was bij de swingover ervan uit gegaan dat het 2*28 was 2*14 swingover is een systeem wat niet gaat werken, dan sta je altijd te wachten tot je de apparaten kunt omhangen.
pieta
@ricardo
Ik ook.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melkstal en swingover geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN