16

HOE VER, IS EEN IEDER MET DE MAISOOGST. ???

Bij ons, Z.O. Brabant, Noord en Midden Limburg is het heel ver gebeurt.

Adri
www.goeweil-balenspecialist.nl

Deel dit topic

Reacties

Hier ongelooflijk veel snijmais geoogst. Veel meer CCM dan andere jaren en wat minder korrelmais waarvan de oogst nu net op gang begint te komen. Over een weekje of 3 zal het wel klaar zijn.
Afgelopen week alles gelukt met de oogst Korrelmais bij jouw George ???
Jawel probleemloze oogst en een iets tegenvallende opbrengst mede door de geknikte planten door de storm. Hier kun lees je meer:

melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/59834/
@George

Proficiat.!!! Ondanks alles, mooie opbrengst.
Morgen de laatste 2ha. #rubberdoordeblubber
Zaterdag avond een week terug de laatste maïs geoogst. Die week daarvoor goed door geduwd, een aantal lange dagen. De storm die was voorspeld (maandag) deed mij te veel denken aan de jaren 80: gelegerde maïs (rassen Brutus, Slavis, Boxer) die moeilijk is te oogsten, veel grond in de kuil (schimmels),kolven los, en kosten waar niemand blij van word! Als je dan afgelopen week zie hoeveel maïs er nog stond(lag), welke toch nooit rijp meer zou worden, verbaast het mij dat men die risico's van omwaaien en ploeteren neemt.
Klaar
Al een paar weken er af, 2 kuilen; 33,8%ds 1015VEM 360zetmeel 2e kuil 35,7%ds 995VEM 345zetmeel
+1
Met recht "tobbers" huur dan een paar rupsdumpers en schep het met een kraan in containerbakken. Bijft land heel en kan nog wel eens sneller gaan ook
Ben er afgelopen maandag al mee begonnen te voeren. Is 3 oktober gehakselt.
Hier nog ff wachten op wat nachtvorst, is nu nog te vochtig. Zit rond de 28% ds, deze week is toch te nat, volgende week hopelijk wat vriezen, en dan kan ie er mooi af bij 32%..
Ik kan me haast niet voorstellen dat er nog snijmais staat voor in te kuilen. Weet niet waar je woont jvt maar het lijkt mij dat de plant ver aan het afsterven is. Qua smaak kan het ook tegenvallen om dorre planten in te kuilen. Maar in ieder geval nog success met inkuilen een keer gelet op wat nog deze week nog van boven komt.
Jvt zit in Wallonië ofzo, het is iig franstalig België. Sorry @jvt ik kan het maar niet onthouden.
Wij zijn klaar met hakselen en drogen voor onze klanten en onze silo is ook vol .
We moeten alleen nog ons proefveld dorsen.
Hier staat nog nauwelijks mais.
Nog wat slechte mais, die waarschijnlijk nog gedorst moet worden.
En hele goede korrelmais van een boer die perse wil dorsen.
Op de veluwe staat veel vast nog

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's maisoogst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN