Veel Jotan Red op fokveedag Eibergen

De Duitse fokstier Jotan Red scoort 117 voor exterieur en is mede in het werkgebied van K.I. Fertiplus getest. Diverse AB-waardige dochters verschenen zaterdag 28 september tijdens de fokveedag Eibergen (Gld.) in de ring. De oudste van het stel, van Janneke Diersen uit de Achterhoekse grensplaats Voorst, pakte een 1A prijs (foto).

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Ja veel jotan in de roodbonthoek ik verwacht ook van zn via moeder halfbroer acme dito resultaten...............
jan is hobbyboer
Ik verwacht hele andere resultaten van Acme dan van Jotan. Jotan fokt vrij propperige dikachtige koeien die toevallig heel goed passen op de veel te magere red holsteins in Nederland. Bij mijn wat dikkere koeien bakte Jotan er niets van, ik heb er geen meer, lopen allemaal in Egypte en omgeving, vond het helemaal nix. Daarnaast heeft Jotan hopeloos celgetal, daar merk je nu nog nix van, maar dat komt vanzelf in de 3e en verdere lactaties. Acme verwacht ik ook niet zoveel van, ik heb er eentje en die heeft in 1 generatie wel heel veel kracht verloren. We zullen zien.

Fokveedag ben ik overigens niet geweest, al is het maar een klein stukje bij mij vandaan. Eigenlijk wel treurig dat ik andere dingen tegenwoordig al belangrijker vind. Vorig jaar nog vrolijk laatste gelopen in de groep 😄. Misschien gaan we volgend jaar wel weer met een koe.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier , fokstier en fokveedag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN