Spanning neemt toe op de wereldzuivelmarkt

Het evenwicht op de wereldmarkt voor zuivel dreigt verstoord te raken door een hoge melkaanvoer in Nieuw-Zeeland en in de VS. Enig lichtpuntje wordt gevonden bij de grote vraag uit China, maar het wordt nog wel spannend, want groeit de vraag snel genoeg om het aanbod bij te houden.

Deel dit topic

Reacties

+1
Wouter Verhoef
De kop van het artikel dekt (wederom) de lading niet !!
Moeten we zenuwachtig worden als Amerika 1,2% meer melk gaat produceren ?
Ook als Nieuw Zeeland 4,5% meer gaat produceren in het lopende jaar, wat de verwachting is, dan is dat op wereldnivo toch niet echt schokkend.
Nieuw Zeeland produceert ongeveer 3% van de wereldmelkproductie en een stijging van 4,5% daar is wereldwijd een stijging van slechts 0,14%.
Over zulke percentages gaan we ons toch niet druk maken !!
Ik snap niet dat er altijd met 'angst en beven' naar Nieuw Zeeland wordt gekeken wat daar gebeurt.
+1
zeppmann
Als er geen nieuws is ,dan maak je nieuws.
+1
gezienus
Al die specialisten dus in maart zijn we weer
op hét oude nivo

Vond hét artikel té slecht om op te reageren maar tóch bij déze

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's china , voer , zuivel , nieuwzeeland , melkaanvoer , zuivelmarkt , wereldmarkt en aanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0