Maisbalenpers Willy Verstraaten.

Volgende week gaan wij voor de eerste ronde vroege snijmais naar het Noorden,
2e ronde word medio eind oktober begin november.
Maandag; Doorwerth > Vezel-Hennep < met Loonwerker Leo van Amstel,Lith samen.
Dinsdag; Lunteren > Mais uit Kuil <
Vanaf woensdag Friesland; Leeuwarden. > Gras Voeder Mengbalen JV/DK,TMR en Robot
Daarna de eerste Snijmais oogst 2013.

Bij interesse, voor info:
goeweil-balenspecialist.nl/

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Wat is het minimum ds dan als je het in balen wilt laten persen ? Hier is het namelijk naar mijn idee nog lang niet rijp
de hoef
Hier is de laatst gezaaide het eerst rijp eerst een snee gras af gehaald ,is ook wel de lichtste grond hier [ik schat 10 sept de eerste 20 ha
George
Dat zal niet de beste mais zijn die je hebt of wel?
Mais begint echt veel te leiden van de droogte nu.
mlkvhoudr
Mijn loonwerker dacht dat het hier nog wel een maand zal duren voordat de maiscampagne losbarst
Grasbaal
De foliemais hier in de buurt zal binnenkort geoogst worden.
de hoef
Zeer goede mais george heeft ook geen maand kou geleden net als de eerst gezaaide .die ik verkocht heb was ook laat gezaaide ,er komt ook steeds meer vraag na voer
jan is hobbyboer
Ik heb het een keer geprobeerd, die mais in balen, vond het geen succes (en godsgruwelijk duur, ons ben knieperig he). Mais was erg droog, en ik had erg veel last van die netten die om die ronde balen zaten. Vond het een gepruts van nix, dus was blij dat ik m'n 20 proefbaaltjes op had. Ik ben genezen.
maisboerke
Hallo Jan,
Dat probleem is mij bekend, op dit moment is het dan ook mogelijk zowel in Net als Folie te wikkelen, zowel bij de 85 x 85, 85 x 120 en de 120 x 120 cm baal, andere afmetingen zijn bij enkele machines dan ook in overleg mogelijk.
Jan, ook hierin staan de ontwikkelingen niet stil.

Groet,
Adri
Grasbaal
Hier een bericht uit 2000, toen kregen onze koeien al mais uit foliebalen:

pieta
Tja, te duur hé. Ben je daarom gestopt met melken. Smiley. Wat me wel opviel was dat toen bij ook een goede melkprijs de mais 65 gulden kostte, nu 65 euro.
maisboerke
Pieta
Tja, wij weten allemaal dat een baal duurder is als de kuil, heb de laatste jaren dan ook verschillende kuilen over geperst, vanwege problemen. Wat is dan duur!!
Maar een ieder moet dat geen kiezen, wat het beste bij zijn/haar bedrijf past.
Op dit moment als je de snijmais schat tegen de 2000 per HA, en ongeveer 50 ton opbrengst. kost een Maisbaal maken, inclusief hakselen en persen. rond de € 57,50.

Maar nogmaals waar kies je voor binnen je bedrijf !!!!!

groet,
Adri

P.S. kijk maar eens op: www.goeweil-balenspecialist.nl
pieta
@maisboerke
Mooi dat je reageert op mij. Mijn uitspraak was slechts wat flauwekul richting grasbaal. Mij viel vooral de tonnageprijs van de mais op. Succes met je balenpers.
maisboerke
Jan,
Ik heb dan ook al verschillende keren gezegd en geschreven, een ieder kiest voordat geen, wat het beste bij zijn of haar bedrijf past. laat dat duidelijk zijn.
Als ik om mij heen kijkt, wat er de laatste 3 jaar aan Maispersen bij gekomen is, kan ik maar één ding zeggen, hier is duidelijk behoefte aan ondanks de prijs van de baal t.o.v. de kuil.
Kijk eens naar wat er aan Gras, Hooi en Stro persen verkocht is de afgelopen jaren, ondanks de recessie veel.
Wij persen niet stomweg balen, wij doen ook in Fourage en Commissie.

Jan, nogmaals ik hoop dat ook dit jaar,een ieder weer kiest voorwat het beste bij hem past, dan ben ik er van overtuigd, dat mogelijk een ieder een goede boterham heeft.
jan is hobbyboer
In de landbouw is toch helemaal geen recessie, da's iets voor gewone mensen. Meeste mensen merken er trouwens nog niet zoveel van, alleen als iedereen maar zegt dat het een recessie is, en oef oef wat gaat het slecht, dan gaat na verloop van tijd bijna iedereen het geloven. De mens is een kuddedier. D'r zijn nog steeds weinig plekken op de wereld waar het beter is dan hiero.

Ik hoop oprecht dat het je goed gaat met de balenpers. Ik als mini-boer heb 's zomers de maiskuil dichtgemaakt omdat door lage voersnelheid ik alleen maar broei had. Daarom die balen geprobeerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , Mais , balenpers , hennep , snijmais , tmr , loonwerker en vezel-hennep geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5