Regen in het Noorden

Grote verschillen regenval in Noorden
Groningen – Op plaatsen in het Oldambt waar felle buien zijn gevallen, heeft de tarwe last van de regen. Verder valt de schade aan het graan mee. De felle buien hebben vooral overlast veroorzaakt in dorpen en steden.

De verschillen in regenval waren erg groot, zegt adviseur Roelf Naber van DLV-Plant. “In mijn werkgebied in de Veenkoloniën varieert het van 10 tot wel 60 millimeter. De gewassen kunnen wel wat water gebruiken. Waar 10 millimeter is gevallen hadden de boeren wel wat meer willen hebben.”
De oogst stagneert door de regen, meldt de Graanbeurs Groningen. Hierdoor is er vraag voor directe levering van graan. Dat is de reden voor de beurscommissie om de tarweprijs met 2 euro te verhogen naar 170 euro per ton. De voergerstprijs gaat van 164 naar 165 euro. Bij koolzaad komt er 5 euro bij op 330 euro.
Toch verwachten analisten geen verdere stijging van de prijzen. Er wordt veel tarwe en mais geoogst en dat houdt druk op de prijzen. Een handelaar meldt dat telers moeite hebben graan te verkopen voor de huidige prijs. “Als je 250 euro gewend bent, dan valt 170 euro niet mee.”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , graan , tarwe en Mais geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN