Crimineel handelen staat op zeer gespannen voet met de duurzaamheid die FC predikt

Een stukje uit de column van Robert Bodde:

De zuivelaars zijn beboet omdat ze distributeurs boetes oplegden als deze onder de vastgestelde minimumprijs verkochten en kortte hen op leveringen. Dit alles om de prijs van babymelkpoeder hoog te houden. Dit is in Europa en de VS streng verboden. FC had dus nattigheid moeten voelen bij deze contractvorm en de juridische status ervan moeten laten testen.

Lees hier de complete column: boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…

Deel dit topic

Reacties

+1
zeppmann
Zorgen voor een goede prijs is ook een vorm van duurzaamheid!
storm
Tja, ik krijg ook wel eens een boete als ik te snel rijd! Dat is de grenzen opzoeken en als het opgemerkt wordt dan betaal je de boete maar van de 100 keer dat ik te hard rijd krijg ik maar één keer een boete.
Waar zeurt Robert Bodde eigenlijk over, wij leden hebben RFC opgedragen om een zo hoog mogelijke melkprijs/winst te maken en dan kan dit wel eens gebeuren als je op het randje balanceert.
+4
dorpsrandhoeve
Laat die vent eerst eens meewerken aan de verbetering en modernisering van dat vakblad, daarna mag hij eens zijn mond open doen.
+1
kaas
Weten jullie wat ik heel vreems vind toen RFC gingen fuseren moesten ze fabrieken afstoten anders werden te sterk in west europa en als ze bv nu wilen samen gaan met DOC KAAS mag dat niet van de nma,maar waarom mochten wel de suikerfabrieken csm en de suikerunie fuseren als er 1 fabriek die het alleen recht heeft is dat de suikerindustrie wel.hebben de hoge heren van de nma geld zitten in de suikerindustrie
+1
casev
Ik kan zo onderhand dat woord "duurzaamheid" niet meer horen....

Vroeger was alles fout, wat niet in de bijbel stond, maar tegenwoordig hebben ze daar het woord "duurzaam" voor bedacht.....
huub
Grolsch stopte (of dreigde daarmee) toch ook met bier leveren aan de AH, als ze het te goedkoop verkochten, rfc mag dat niet?
cs-agrar
Grolsch stopte waarschijnlijk met levering als AH te goedkoop in wou kopen. Daarna is het probleem van AH, als ze dan lagere prijzen hanteren verkopen ze alleen maar meer, lijkt me dat Grolsch daar niet echt mee zit
huub
mobiel.nu.nl/economie/651545/…

Zowel in als verkoopprijs moest omhoog, als ik me goed herinner was de lezing van Grolsch toen dat kwaliteit zijn prijs heeft.
noordhollander
Ja hoor wat een modernisme kritiek leveren op zo'n grote club hopelijk gaat robert zich ook eens verdiepen in het doen en laten van crv.....
jan is hobbyboer
>> Crimineel handelen staat op zeer gespannen voet met de duurzaamheid die FC predikt>>

De meeste predikanten zijn beter in prediken dan zelf handelen naar hetgeen ze prediken, da's niet allen bij FC zo.
+4
mlkvhoudr
We hebben hier toch niet te maken met de enige echte en lang vermiste jan is hobbyboer 😉 hoe is het met de koeien ?
+7
jan is hobbyboer
Ik vrees van wel. Paar drukke jaren achter de rug (en dat voor een hobbyboer). Met m'n koeien gaat het goed, veel gespoeld laatste jaren, helemaal klaar voor 2015, ga misschien wel 25 koeien melken tegen die tijd. Ik zal zo nu en dan wel weer eens reageren, maar niet zo vaak meer als paar jaar geleden (denk ik 😄.
casev
Welkom terug jan! nu die muitende fransen, en die ouwe vrijgezel uit sumar nog, en de boel is weer compleet 😄
gezienus
Quote:
@: reageren, maar niet zo vaak meer als paar jaar geleden

Niks meer met comp jan..
Smartphones. kun je altijd posten zelfs onder de noteboom
+2
George
Welcome Back Jan! We hebben de nuchtere bijdrages van een computerende hobbyboer enorm gemist!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkpoeder , europa , duurzaamheid en zuivelaars geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0