Crisissen probleem van primaire sector

De comfortabele veilige omgeving die het Europese landbouwbeleid (GLB) altijd gevormd heeft gaat verdwijnen 'en komt niet meer terug'. Dit maakte Herman Versteijlen duidelijk. Voortaan is de primaire sector in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor het veiligstellen van haar inkomen. Dit bleek tijdens het symposium 'Prijsrisicomanagement in de agrarische sector'.

Deel dit topic

Reacties

+2
jorisdriepinter
De overheid denkt geld te besparen, maar gaat vban een koude kermis thuis komen. Deze ontwikkeling is leuk voor Kees Maas c.s. maar gaat ons niet beschermen. Het eerste jaar overleeft de gem. veehouder wel bij een prijsdaling. Daarna heb je de problemen, tegen die tijd is er ook geen certificaat meer af te sluiten tegen een kostendekkende prijs.
Kortom, het is spelen met de korte termijn.
Deregulering is gunstig voor de handel, maar heeft ook al veel geld gekost, zie de financiele wereld.
Grote prijsschommelingen zorgen voor productieuitval die niet meer snel terug komt. Hier misschien niet, maar in sommige buitenlanden wel.
Vervolgens zijn die regeringen wel genoodzaakt om (tegen hoge kosten) weer in te grijpen om maatschappelijke onrust te vermijden.
Herman moet maar eens met Rob de Wijk van Clingendael gaan praten en wat minder zijn oren laten hangen naar de professionel lobby fguren in Brussel die worden betaald door de grote multinationals.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwbeleid , management , prijsrisicomanagement , risicomanagement en inkomen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0