Elfjarige Fleckvieh fokstier topfit (video)

De 11 jarige Fleckvieh fokstier Roundup, die bijna 5000 melkgevende dochters heeft, stapt ondanks zijn 1300 kilo uitermate soepel door de ring. Dat blijkt uit opnames van het Starkstierfest, die vertegenwoordiger Stef Beunk van Bayern Genetik in het Zuidduitse Miesbach maakte.

Deel dit topic

Reacties

huub
Mooi man 😄
Grasbaal
Zo mak als een lammetje, wie heeft er dochters aan de melk van deze vleeskolos?
noordhollander
Ja stef t wordt tijd ze te kruisen met een goeie holsteinstier deze vedettes al dat vlees wat ze hun hele leven nutteloos mee sjouwen is bepaald niet efficient...
cs-agrar
Quote:
@noordhollander: al dat vlees wat ze hun hele leven nutteloos mee sjouwen is bepaald niet efficient...

inderdaad, dat denk ik best vaak als ik een avondje in de stad loop, alleen heb je bij die fleckies ook nog wat aan dat vlees.
huub
Wat bracht je laatste slachtkoe op noordhollander? Bij ons 433kg x €3,70

Het is maar wat je nutteloos noemt..
pieta
Wij hebben ook onze eerste FLV-vaars aangemolken. Vader Bfg Don Juan. Ik neem aan dat dit een verschrikkelijk slechte stier is anders kun je zulks een vaars er niet van fokken.
+1
spotmelker
Wat is slecht? Het is gewoon compleet ander vee dan HF met positieve en negatieve verschillen. Het is geen ras waarbij je op de tenen moet lopen maar juist wat surinaams (relax mân)moet gaan boeren.
pieta
@spotmelker
Ze doen het voorkomen alsof het en vlees en volop produktie is. Dat is bij mij nog niet gebleken. Wellicht dat ik nog eens een keer een van de beste FLV-stieren wat in ga zetten. Ik geef de moed nog niet op.
spotmelker
@pietaDat én, én verhaal gaat bij niet één ras op. Boeren die al over 100% Fleckies beschikken kruisen ook weer met HF in. Dat zegt genoeg.
huub
Fleckies doen het met name als vaars rustig aan, iedere lactatie worden ze 100kg zwaarder en krijg je er 1000kg melk bij. Je weet pas van een koe wat ze je gebracht heeft als je de slachtopbengst weet, dan kan je de balans opmaken, de koeien die je niet kent en rustig door hobbelen zijn economisch gezien de beste..

Geduld is en blijft een schone zaak.
pieta
Dan moet ze maar oud willen worden. Overigens holsteindieren worden ook flink zwaarder naarmate ze ouder worden mits ze de produktie goed aankunnen.
Ik wil in de nabije toekomst misschien nog wel eens wat kruisen. Een paar goeie BS inzetten en een paar goeie Fleckies.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier , fleckvieh , stef beunk en fokstier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0